Özkoç’un Kocaeli’de yaptığı konuşma suç sayıldı

29 Ocak 2022 14:37
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un, CHP Kocaeli Örgütü’nün İl Danışma Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerinin yer aldığı haberlere erişim engeli getirildi

CHP Kocaeli Örgütü’nün İl Danışma Kurulu geçtiğimiz 9 Ocak’ta Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilmişti. Toplantıya CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da katılmıştı. ANKA’nın haberine göre; Özkoç’un, toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik yaptığı konuşmaların yer aldığı haberlere ilişkin erişim engeli getirildi.

SAYFALARA ERİŞİM ENGELİ

İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği; aralarında ANKA Haber Ajansı, Sözcü, Cumhuriyet, BirGün, Yeniçağ gazeteleri ve KRT TV, Tele1’in de olduğu pek çok gazete, televizyon kanalı ve internet sitesinde Özkoç’un açıklamalarının yer aldığı sayfalarına erişim engeli kararı aldı.

“KORKU DAĞLARI AŞMIŞ”

Özkoç, erişim engeli kararlarına sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile cevap verdi. Özkoç’un açıklaması şöyle: “Erdoğan yaptığım basın toplantılarının haberlerini de kendi mahkemelerinde engelletmeye başladı. Korku dağları aşmış. Çünkü hesap verecek. Sansürle doğruları gizleyemezsiniz. Konuşmaya devam edeceğiz. Sen bugün benim haberlerime erişim engeli getirebilirsin ama yarın sandıkta vatandaş senin Cumhurbaşkanlığına erişim engeli getirecek."

ÖZKOÇ O TOPLANTIDA NE DEMİŞTİ?

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Kocaeli İl Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı: “Gidiyor gitmekte olan. 20 yıldan beri Cumhuriyet’in birikimlerini tek tek yok eden, bu ülkenin biricik önderlerine ‘İki ayyaş’ diyen adam sadece gitmeyecek. Biz kovalayacağız o kaçacak. Sanıyor ki Türkiye’de herkes ondan korkuyor. Kimse ondan korkmuyor. Öyle Cumhurbaşkanlığı koltuğunu AKP Genel Başkanlığı koltuğunun altına alıp hesap vermeden gideceğini sanıyorsa yanılıyor. Önce benim ölümü çiğneyecek. Fethullah’ın savcısının ardında duracaksın, ben FETÖ’cü olacağım sen olmayacaksın. Sen FETÖ’cünün Allah’ısın.

“BANA DA ENGİN ÖZKOÇ DEMESİNLER”

Sen bu ülkenin komutanlarını hapse atacaksın. Silivri savcısı Zekeriya Öz elini kolunu sallayarak kaçacak, sen hesap vermeden gideceğini düşünüyorsun. Sonuna kadar hesap soracağız. Onlara oy verenler bizim vatandaşlarımızdır. Onları ayırıyoruz. Süleyman Soylu özel ilgi alanımda. Sarayın tetikçisi, uyuşturucu baronunu neden yakalamıyorsun? Sezgin Baran Korkmaz dünyada aranıyor. Türkiye’de 147 milyar kara para aklamış. Yurt dışına çıkamaz deniliyor. Yukarıdan düğmeye basıyor. Kaçmadan önce İçişleri Bakanı’nın odasında başbaşa konuşuyor. Ardından yasak koyuyorlar. Bunlar komedi. Allah şahit, Soylu’yu gittiği yere kadar kovalamazsam bana da Engin Özkoç demesinler.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X