Pazarcı esnafı tezgah açmadı

07 Aralık 2020 13:37
Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından her hafta Pazar günleri kurulan Pazar Pazarı, Pazartesi günü kuruldu. Kurulan pazarda esnaf tezgah açmadı

Koronavirüs vakalarının artıp hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesinin ardından hafta sonları kurulan pazarların günleri değiştirilmişti. Bu kapsamda İzmit Kolordu Mevkii’nde her hafta Pazar günleri kurulan Pazar Pazarı’nın bundan sonraki Pazartesi günleri kurulmasına karar verildi. Her hafta yoğunluk yaşanan bu süreçte bu hafta durgun geçti. Bu hafta Pazartesi günü kurulan Pazar Pazarı’nda açık olan tezgah sayısı yaklaşık olarak yüzde 50 düştü. Pazarcı esnafı bu durumu, hem diğer pazarcı esnafının aynı gün başka pazarlarda tezgah açmasına hem de vatandaşların hafta içi olması dolayısı ile mesai saatleri arasında olmasına bağladı.

KORSAN PAZARCILAR YOKTU

Her hafta pazarlarda gördüğümüz ve büyük ilgi gören pazarda kıyafetin yanı sıra yine ikinci el ayakkabı, saat ve telefon malzemeleri satışa sunuluyordu. Korsan pazar olarak adlandırılan satıcılar bu hafta yerlerini almadı. Pazarcı esnafı, korsan satıcıların gelmemesini memnuniyet ile karşılarken bu haftaki işlerin durgunluğundan şikayet etti.

SARIMSAK CEPLERİ YAKIYOR

Kış mevsiminin gelmesi ve koronavirüs vakalarının her geçen gün artış göstermesi ile birlikte vatandaşlar bağışıklığı güçlendirici ürünlere talep göstermeye başladı. Bu ürünlerin başında ise sarımsak geliyor. Sarımsakın fiyatı neredeyse aylardır düşüş göstermiyor. 50 ile 60 lira arasında değişiklik gösteren sarımsak vatandaşın cebini yakıyor.

İşte pazardaki fiyatlar

Maydanoz (tane) 1 lira 50 kuruş

Marul (tane) 3 lira

Sarımsak 60 lira

Patates 2 lira kuruş

Soğan 2 lira 50 kuruş

Muz 10 lira

Mandalina 6 lira

Portakal 7 lira

Hurma 8 lira

Limon 3 lira

Havuç 3 lira

Mantar 13 lira

Domates 5 lira

Nar 10 lira

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X