Pazarda esnaf umutlu ama vatandaş temkinli

21 Nisan 2022 11:43
Havaların ısınmasıyla Perşembe Pazarı'nda sebze ve meyve fiyatlarında düşüş yaşanıyor. Esnaf gidişattan umutlu olsa da vatandaş umudunu yitirdiğini söylüyor

Doğu Kışla Pazar Alanı'nda her hafta kurulan Perşembe Pazarı'nda fiyatlar geçen haftalara göre daha uygun bir seviyeye geriledi. Bazı sebze-meyve fiyatlarında ise yarı yarıya düşüş yaşandı. Havaların ısınması ile birlikte fiyatlarda düşüş yaşandığını belirten pazar esnafı,  buna bağlı olarak vatandaşın da pazara ilgi gösterdiğini ifade etti.

"MAZOT DÜŞSE HER ŞEY DÜŞECEK"

Esnaf Samet Dağdelen, ”Bu hafta sebze fiyatlarında düşüş var. Bu hafta badem salatalık satıyoruz mesela. Klasik olan iri salatalıkla aynı fiyata geriledi. Havaların ısınmasıyla birlikte ürünler hem tazeleşti hem güzelleşti. Bu durum fiyatlara da yansıdı. Ama mazotun etkisi hala çok yüksek mazot düşse her şey düşecek” dedi.

"UMUTLU DEĞİLİZ"

Perşembe Pazarı'nda alışveriş yapan emekli bir vatandaş ise, “Hal ortada görüyorsunuz işte. Alım gücü belli. Ben emekliyim bu maaşla ne yapayım, ne alayım? Anca yarım kilo alıyoruz, poşet dolmuyor. Bu gidişat çok kötü. Sonumuz hayrolsun ama pek umutlu değiliz” ifadelerini kullandı.


 

PAZARDAKİ FİYATLAR ŞÖYLE:

Kabak : 10 TL

Patlıcan: 17 TL

Salatalık:10 TL

Domates:15 TL

Biber: 22 TL

Dolmalık Biber: 15 TL

Mantar: 25 TL

Bakla:10 TL

Ispanak:10 TL

Havuç: 7 TL

Beyaz Lahana:10 TL

Karnabahar:15 TL

Pırasa:5 TL

Soğan: 5 TL

Patates: 10 TL

Tere: 3 TL

Kıvırcık:8 TL

Maydanoz: 4 TL

Dere Otu: 4 TL

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X