Pelin Coştur Filiz: Siyasetin kirini kadınlar temizleyecek

25 Mart 2023 21:19
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili aday adayı Pelin Coştur Filiz gazetemize bir ziyarette bulanarak bazı açıklamalarda bulundu. İstişareler sonucunda aday adayı olduğunu belirten Filiz, “Kadınlar çok önemli. Siyasetin kirini kadınların temizleyeceğine inanıyorum” dedi

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili aday adayı Pelin Coştur Filiz gazetemizi ziyaret etti. Filiz, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Ergün Demir ile yaklaşan seçim üzerine bilgi alışverişinde bulunan Filizi, milletvekili seçilmesi durumunda kent için önemli projelere imza atmayı hedeflediğini söyledi.

“KÖYLERİ GEZDİM”

Filiz, “Ben seçimden seçime gidilen köylere sürekli gittim. Esnaf ziyaretleri ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldim. Sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelmek şehrin nabzını tutmak konusunda önemli olduğunu düşünüyorum. Ben siyasette akademik aklın devreye girmesini ve Kocaeli’nin sorunlarının çözülmesinde aktif rol oynamasını istiyorum. Ben siyasette dezavantajlı gruplarla çalışmak istiyorum. Bunlar kadınlar, çocuklar ve hayvanlar. Bunlar için kafamda belirli projelerim var. Bunları hayata geçirmem için bir erk sahibi olmam gerekiyor” dedi.

SİYASET ÇOK KİRLİ

Milletvekili aday adaylığı için istişareler sonucunda karar verdiğini belirten Filiz, “Siyasi hayatıma İYİ Parti ile başladım. Benim siyasete girmek amacım milletvekili olmak değildi. Ülkenin kötü yönetildiğini inandığım için söz sahibi olmak istedim. Süreç bu şekilde ilerledi. İl yöneticiliği ve ilçe başkanlığı yaptım. Bu görevler bana teklif edildi, görevden kaçmadım ve kabul ettim. Teşkilatlarımızla, kanaat önderlerimizle yaptığım görüşmeler ve çeşitli istişareler neticesinde milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Genel Başkanımız Meral Akşener’in çalışmalarımızı takdir ettiğini biliyorum. Genel Başkanımız akademik insanlar ve kadınların siyasette yer almasını destekliyor. Bende akademisyen kökenliyim. Siyaset çok kirli. Siyasetin kirini kadınlar temizleyecek.” diye konuştu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X