Posco için Vali ve Başkan’la görüştüler

28 Kasım 2017 16:22
Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serderoğlu ve Örgütlenme Daire Başkanı Hami Baltacı, Posco’dan atılan işçilerle ilgili Vali Hüseyin Aksoy ile görüştü.

Posco’da örgütlenen ve yetki için başvuru yapıldığını duyan işverenin 90 işçiyi işten çıkartmasının ardından Birleşik Metal-İş Sendikası işçilerin sesini duyurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Milletvekilleri ile yapılan görüşmelerin ardından Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Örgütlenme Daire Başkanı Hami Baltacı, Vali Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu makamında ziyaret etti.

VALİMİZ TÜM DETAYLARDAN HABERDAR

Vali Hüseyin Aksoy ile basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından basına bilgi veren Genel Başkan Adnan Serdaroğlu, tüm süreci Vali Aksoy’a anlattıklarını belirtti. Yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Serdaroğlu, “Yaşadığımız sıkıntıları anlattık. Valimizin tüm detaylardan haberdar olduğunu gördük. İçişleri Bakanı ve Çalışma Bakanlığının devrede olduğunu söyledi. Çıkartılan işçilerin geri alınması ile ilgili görüşme yapacağını söyledi.

RAPORLAR ÇOK ÖNEMLİ

Ayrıca yüz kızartıcı suçtan işçilerin işten çıkartılması ile ilgili işverenin bu noktada tekrar değerlendirme yapmasını isteyeceğini söyledi. Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin raporlarını bitirmek üzere olduğunu bize söyledi. Tekrar diyalogların devam etmesi için bizim açımızdan raporlar çok önemli. Raporlar geldiğinde yeniden girişimlerde bulunacağız. Elbette raporlar süreci hızlandırmıyor ama sürecin olumlu geçmesine aracı olmasını istiyoruz.

İŞVEREN FARKLI İDDİALARDA BULUNMUŞ

Karşılıklı müzakereler için bize yardımcı olmasını istedik. Vali bey raporların gelmesini beklememiz gerekiyor. İşveren farklı iddialarda bulunmuş. Hakaret ve tehditle sendikalaşma olduğunu söylemiş. Böyle bir şey olması imkansız. Bir hiçbir iş yerimizde böyle bir tarzı asla uygulamadık ve buna karşıyız. Vali beye bu noktada gerekirse sizin gözetiminizde sandık koyalım ve işçiler tercihlerini yapsın dedik. Biz sonucuna katlanırız. Bugüne kadar hiçbir iş yerimizde zorlama olmadı” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X