Prof. Dr. Muhip Kanko, bu hafta istifa edecek

13 Mart 2023 12:21
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muhip Kanko CHP’den milletvekili aday adaylığı için bu hafta istifa edecek

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Muhip Kanko, CHP Kocaeli’den milletvekili aday adayı olmak için bu hafta görevinden istifa edecek. CHP’nin sevilen ve sayılan isimlerinden olan Prof. Dr. Kanko, daha önce 7 Haziran 2015 yılında da CHP’den milletvekili aday adayı olmuş ancak listeye girememişti. 2018 yılındaki seçimlerde ise Kanko, CHP’den 4. sırasından aday gösterildi ancak seçilemedi. Muhip Kanko, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için bir kez daha şansını denemeye karar verdi. Kanko, bu hafta içerisinde Kocaeli Üniversitesi’ndeki görevinden istifa edecek.

PROF. DR. MUHİP KANKO KİMDİR?

1965 yılı Tunceli Hozat doğumlu olan Prof. Dr. Muhip Kanko, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünde ihtisasını tamamlamıştır. 2015 yılındaki genel seçimde CHP Kocaeli milletvekili aday adayı oldu. 2016 yılında CHP Kocaeli İl Yönetim Kurulu üyeliği görevini üstlendi. 24 Haziran 2018 yılındaki genel seminde ikinci kez CHP’den Kocaeli milletvekili aday adayı oldu. 4’ncü sıradan aday gösterildi ancak seçilemedi. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimde 3’ncü kez milletvekili aday adayı olacak. İzmit Ulugazi İlkokulu’nda öğretmen olarak görev yapan Selen Kanko ile evli olan Prof. Dr. Muhip Kanko, 2 çocuk babasıdır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X