Röntgen teknisyeni kansere yakalandı! Suç duyurusunda bulundular

25 Ekim 2017 12:16
İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde çalışan Röntgen Teknisyeni Ahmet A. troid kanserine yakalanması nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu sırasında Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker de hazır bulundu

İzmit Seka Devlet Hastanesi'nde görev yapan Röntgen Teknisyeni  Ahmet A. Kanun ve Yönetmeliklere aykırı olarak Personel Dağılım Cetvelindeki “PDC” sayının yaklaşık yüzde elli eksik personel ile mesai fazla mesai yaptırılması neticesinde Tiroid Ca kanserine yakalanan Ahmet A. yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Ahmet A.’nın suç duyurusu sırasında Türk Sağlık- Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker ve Büro Sen Şube Başkanı Rıfat Oypan yanında yer aldı.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINMADI

Adliye sarayı çıkışında Şube Başkanı Ömer Çeker şu açıklamayı yaptı: “Kamu kurumlarında ciddi derecede usulsüzlükler yaşanmakta olup Türk Sağlık Sen olarak sorumlu sendikacılığımız gereği üyelerimizden gelen şikayetler ve bilgi belgeler çerçevesinde yapılan usulsüzlüklerle ilgili davalar açıyoruz, kurumlara müracaatlarımızı yapıyoruz. Ama son yaşanan olay ülkemizde röntgen çalışanlarına sıkıntı verecek bir olay. Bu olayla ilgili yetkilileri geçen sene o kadar uyarmamıza rağmen gerekli tedbirler almadılar. Bizim basın açıklamamızdan sonra sadece suni tedbirler ile olayı geçiştirdiler.

GEÇİCİ GÖREVLERİN DEVAMI GELMEDİ

Basın açıklamasından son Eskişehir’den üç, Balıkesir’den iki toplamda beş röntgen teknisyeni görevle ilimize gelmiştirler, iki ay görev yaptıktan sonra eski görev yerlerine geri dönüler. Biz bu görevlendirmelerin süreklilik arz edeceğini sanıyorduk. Bu geçici görevlerin devamı gelmedi. Kocaeli'de neden 100-150 tane röntgen teknisyeni açığı var? Hiçbir kadro unvanına göre yeterli personel istihdamı sağlanamamaktadır. Bu da eksik personel ile aşırı iş yükü neticesinde sağlık çalışanları tedavisi mümkün olmayan hastalıklara yakalanmalarına sebebiyet veriyor.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA

Kanun ve yönetmeliklere aykırı, eksik personel ile ağır iş yükü altında çalışmaya bağlı olarak arkadaşımız Ahmet A. Tiroid Ca olmuştur. Arkadaşımızın birinci derece akrabalarında bu hastalık görülmemiştir. Aynı Hastanede bir başka sağlık çalışanında kanser şüphesi olduğu için sürekli kontrol altındadır. Bize gelen bilgilere göre diğer personel de ise tamamına yakınında nodül bulunmaktadır. Durum ciddidir. Önlem alınması ve sorumsuz idareciler hakkında işlem başlatılmalıdır. Biz sendika üyemize sağladığımız hukuki destekle davası açıldı. Biz bu konunun takipçisi olacağız. Buradan Sayın Valimizi, milletvekillerimizi göreve davet ediyoruz."

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X