Ruşen Hakkı Şiir Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

12 Nisan 2021 11:34
İzmit Belediyesi ile Aydili Sanat Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Ruşen Hakkı Şiir Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

İzmit Belediyesi, Aydili Sanat Derneği ile birlikte, Türk edebiyatının ve şiirinin önemli isimlerinden olan ve 11 Nisan 2011 yılında aramızdan ayrılan merhum gazeteci-yazar-şair Ruşen Hakkı adına uluslararası şiir yarışması düzenledi.  Türk edebiyatının ve Kocaeli basınının duayen isimlerinden gazeteci-yazar- şair Ruşen Hakkı’nın 10.ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen Ruşen Hakkı Uluslararası Şiir Yarışması’nın ödül töreni ise dün İzmit Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

JÜRİ ESERLERİ DEĞERLENDİRDİ

15 Şubat’ta tamamlanan başvurular arasından dereceye girmeye hak kazanan şiirleri, Şair-Yazar Fatma Türk Kuşkaya, Gazeteci-Şair-Yazar Ruhan Odabaş, Türkiye Pen İkinci Başkanı şair-yazar Halil İbrahim Özcan, şair-yazar Çiğdem Sezer ve şair-yazar İhsan Topçu’dan oluşan jüri, değerlendirdi.  Yarışmanın birincisine 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin, üç yapıta da 1.000’er TL seçici kurul özel ödülü verildi. Programa; İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Bulut, Başkan Danışmanı Cem Şakoğlu, Ruşen Hakkı’nın kızı Gülgün Çankaya, Aydili Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Suat Özdemir ve çok sayıda şiir sever katıldı.

HER ZAMAN GURUR DUYDUK

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Bulut, yaptığı konuşmada yarışmaya girenlere teşekkürlerini sundu. Bulut, “Ruşen Hakkı Şiir yarışmasına 104 yarışmacı kardeşimiz katıldı. Aralarından 7 tane arkadaşımız dereceye girdi. Ödüllerini takdim edeceğiz” dedi. Aydili Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Suat Özdemir, ise “Ruşen Hakkı için konuşmak kısa zamana sığmaz. Kütahya’dan Kocaeli’ye gelmiştir. Tapu görevlisi olduğu halde bir dikili ağacı olmadığını söyleyebilirim. Ama Ruşen Hakkı’nın İzmit’te bir sokağa adı verildi. Ruşen Hakkı’yı özetlersek iyi bir baba, iyi bir dosttur. Işıklar içinde uyusun” ifadelerini kullandı. Ruşen Hakkı’nın kızı Gülgün Çankaya, “Babam ışıklarda uyusun. Onunla her zaman gurur duyduk” dedi.

 

Dereceye girenler şöyle:

Birinci: Özlem Dertsiz- Eserin adı Sus Şarkıları- ödülü 5 bin TL

İkinci: Aydın Şimşek- Eserin adı Sus Payı Dünya- ödülü 3 bin TL

Üçüncü: Çağan Özbilgili- Eserin adı Sesindeki Kanı Sil- ödülü 2 bin TL

Üçüncü: Özgen Seçkin-  Eserin adı Zibil Kil Bastilivri – ödülü 2 bin TL

Mansiyon: Halime Yıldız-  Eserin adı Aksak Zaman Cücleri- ödülü bin TL

Mansiyon: Cafer Yıldırım- Eserin adı Yurdum Yüzünle Başlar- ödülü bin TL

Mansiyon: Selami Karabulut-  Eserin adı Sessiz Çağrı- ödülü bin TL

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X