Safi Port, Derince’yi kimyasal tanklarla dolduracak

12 Aralık 2022 10:39
Derince Limanı’nı işleten Safi Port’un yapmayı planladığı kimyasal tanklarla ilgili önemli bir toplantı gerçekleştirecek

2015 yılında Derince Limanı 39 yıllığına Safi Port’a kiralanmıştı. Derince Limanı’nın işleteme hakkında sahip olan Safi Port daha önce liman için yaptığı çalışmalarda kamuoyunda büyük tepki görmüştü. Limanı büyüten, ilave pek çok kimyasal tank yapan Safi Port yeniden Derince Limanı’nda çalışma başlatıyor. Şirket, limanda, “Rıhtım, Dip Tarama, Granüler ve Kimyasal Depolama Tankı İlavesi” yapılması için proje hazırladı.

 

LİMANDA MEVCUT RIHTIM YIKILACAK

Hazırlanan projeye göre, limanda mevcut rıhtımı yıkarak 15 bin 389 metrekarelik yeni bir rıhtım alanı yapılacak. Bununla birlikte denizde 890 bin 850 metreküplük dip tarama faaliyeti yapılacak. Limanda 10 adet 86 bin 570 metreküp hacme sahip granüler depolama tankı, 81 adet 133 bin 900 metreküp hacme sahip kimyasal depolama tankı ilavesi yapılacak.

 

PROJEDE SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Proje ile ilgili Nisan ayında yapılan toplantıya vatandaşlar büyük tepki göstermişti. Saf Port, limanda çalışan işçileri toplantıya getirerek vatandaşlarla işçileri karşı karşıya getirmeye bile çalışmıştı. Vatandaşın tepkilerine rağmen proje ile ilgili süreç devam ediyor. Proje ile ilgili şimdi de inceleme ve değerlendirme toplantısı yapılacak. 5 Ocak günü yapılacak olan toplantının ardında proje ile ilgili nihai kararın verilmesi bekleniyor.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X