Safiport Derince Limanı’nda iş cinayeti!

10 Ocak 2018 22:52
Safiport Derince Limanı'nda meydana gelen iş kazasında bir işçi ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralanan Derinceli işçi Sabri Aygan, tüm müdahalelere karşın hayata döndürülemedi

Geçtiğimiz yıllarda Liman İş Sendikası’nın direnmesine karşın özelleştirilen Derince Limanı’nda bugün feci bir iş kazası meydana geldi. Özelleştirildikten sonra ismi de Safiport Derince Limanı olarak değiştirilen limanda bugün saat 15.00'da yaşanan iş kazasında Sabri Aygan (47) isimli işçi ağır yaralandı. Sağlık ekiplerince Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Aygan’ın yakınları olayı duyar duymaz hastaneye akın etti. Sabri Aygan, doktorların tüm müdahalesine karşın hayatını kaybetti. Sabri Aygan’ın abisinin de yaklaşık 20 gün önce hayatını kaybettiği öğrenildi.

TAŞERON ELEMANI

Derince Sırrı Paşa Mahallesi 44 Evler’de oturan Aygan’ın Safiport Derince Limanı’nda taşeron olarak çalışan Pusula firmasının elemanı olduğu, gemide lashing çalışması yapıldığı sırada lashing kopması sonrası profil demir boruların altında kalarak yaralandığı iddia edildi. Yine gemideki lashing çalışmasının ise yine ayrı bir taşeron firma tarafından yapıldığı da ayrı bir iddia olarak belirtildi.

CİDDİ TEPKİ OLMUŞTU

Bilindiği üzere yaklaşık 2.5 yıl önce Derince Limanı’nın özeleştirilmesi gündeme gelince hem Liman- İş Sendikası Derince Şubesi hem de birçok vatandaş limanın özelleşmesine karşı çıkmıştı. Liman özelleştirildikten sonra ise denize 5 milyon metreküp dolgu yapılacak olması da ciddi bir tepki konusu olmuştu. Liman özelleştirildikten sonra ise Liman- İş Sendikası üyesi işçiler başkan işletmelere kaydırılınca sendika da yetkisini kaybetti.

TAŞERON UCUZ DİYE

Yaşanan iş kazası sonrası gazetemize konuşan bazı işçiler, bu taşeron firmaların limanın genel müdürü Şeyda Güre tarafından burada getirildiğini iddia ederek, “Artık sendika da olmadığı için iş güvenliği sıkıntısı yaşanmaya başladı. Bugün bir arkadaşımızı kaybettik. İşveren, taşeron ucuz diye taşeron çalıştırmayı tercih ediyor. Bu liman devletteyken hem sendika vardı hem de ciddi iş güvenliği önlemleri vardı’’ diye konuştu.

Ergün DEMİR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X