Şahin Talus'tan İrfan Kurt'a "Memur zammı" tepkisi

21 Ağustos 2023 23:30
AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, Memur-Sen'in zam açıklamasına sert sözlerle yanıt veren Kandıra Belediyesi AK Partili meclis üyesi İrfan Kurt'a tepki gösterdi

Kamu İşveren Heyetinin son yaptığı 2024’ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında 5’ten oluşan zam teklifini yeterli bulmayan sendikalar, yeni teklif beklemeye başladı. Memur-Sen ise yüzde 70 zam talep etti. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, “Enflasyon farkı bize zam gibi sunuluyor. Enflasyon farkı geçmişe dönük alacağımızdır. Gerçekçi bir teklif bekliyoruz. Emeğimizin tasarrufa dahil edilmesi kabul edilemez.” dedi.

TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Kandıra Belediyesi AK Partili meclis üyesi İrfan Kurt ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Yalçın’a tepki gösterdi. Kurt açıklamasında, “MEMUR-SEN BAŞKANI; ülkenin tapusunu verelim size ne dersin? Alın terinden tasarruf olmazmış. Ulan tarla mı kazıyorsunuz? Ne alın teri? Devlet dairelerine gelince sanki yaylaya gitmiş gibi oluyoruz. Klimalar gürül gürül çalışıyor. ALLAH’tan korkmuyorsanız bari kuldan utanın. Bir de utanmadan disiplin affı istiyormuşsunuz. Zaten millete karşı lakayt ve baştan savma davranış ile disiplinsizlik almış başını gidiyor. Vatandaşa bir sor bakalım devlet dairelerinden aldığı hizmetten memnun mu?” diye belirtti.

ŞAHİN TALUS'TAN AÇIKLAMA

Kurt'un bu açıklamasına AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus şu sözlerle cevap verdi; "Kandıra Belediyesi Meclis Üyesi arkadaşımızın Kamu Çalışanlarımız hakkında yapmış olduğu talihsiz beyanatı taaccüple takip ettik. Bütün kamu çalışanlarımızın emeği, alın teri, mücadelesi kutsaldır ve emeğe saygı bizim siyasetteki en büyük şiarlarımızdandır. Bir anlık refleks ve boşlukla yapılan bu açıklama asla kabul edilemez. Bu mühmelat beyanattan kendisinin de mahzun olduğu malumumuz olmakla beraber konunun geniş çaplı bir izahını muhakkak isteyeceğiz. Kuruluşumuzdan bu yana olduğu gibi tüm emekçilerimizin en büyük hamisi olmaya devam edecek, kimsenin kutsal olan alın teri ile verilen emeği hafife almasına müsade etmeyeceğimizi kamuoyunun bilgisine arz ederiz."

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X