Sarıbay: Din görevlileri siyaset yapmasın

25 Mayıs 2017 15:55
Türk Diyanet Vakıf Sen Kocaeli şubesinin sendika üyesi din görevlilerine yönelik verdiği kahvaltıya katılan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, "Din görevlileri siyaset yapmasın. Yapacak olan camiden insin" dedi

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Yöneticisi Hüseyin Acurman, Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Yaşar Şanlı, Kocaeli Din Görevlileri Derneği Başkanı Muhammed Arıcı, Türk Diyanet Vakıf Sen Onursal Başkanı Doç. Dr. Ali Vasfi Kurt ve ilimizdeki din görevlileri Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Diyanet Vakıf Sen Kocaeli şubesinin sendika üyesi din görevlilerine yönelik Ramazan öncesi kahvaltı programına katıldı. Seka Park Otel’de düzenlenen programda konuşan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Din görevlileri siyaset yapmasın. Siyaset yapacak olan camiden insin” dedi.

HİZMET ETTİĞİMİZ GAYEYİ BİLİYORUZ

Türk Diyanet Vakıf Sen Kocaeli Şube Temsilcisi Numan Uysal, katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Bu kahvaltıyı yaparken Türk siyasetinde var olan birliğimizden, bütünlüğümüzden, Türk milletinin yükselmesi için mücadele eden siyasi partilerimizin her birine davetlerimizi yaptık. Sağ olsunlar CHP İl Başkanımız Cengiz Sarıbay ve il yöneticimiz Hüseyin Acurman bizleri yalnız bırakmadı. Diyanet İşleri Başkanlığı asli görevine devam ettiği sürece bu ülkede 15 Temmuz süreci gibi süreçler yaşanmaz. Diyanet İşler Başkanlığı bu ülkenin çimentosudur. Bizler bu anlayış içerisindeyiz. Hizmet ettiğimiz gayeyi biliyoruz” diye konuştu.

DİYANETİN HER ZAMAN ARKASINDAYIZ

Din görevlilerinin asli görevi olan din işleriyle uğraşmaları gerektiğini belirterek konuşmasına başlayan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Sizleri tanımaktan onur duydum. Din görevlileri toplumun çimentosudur. Bizim tek ricamız var. Siz siyaset yapmayın. Siyaset yapacak olanlar insin minberden, çıksın camiden siyaset yapsın o zaman. Zaman zaman bizlerin şikayetleri oluyor. Diyanet İşleri Başkanlığı din eğitimi merdiven altında yapılmasın diye. Diyanet Atatürk tarafından kuruldu. Biz diyanetin her zaman arkasındayız” dedi. Sizlerden ricam hocalarımızın siyaset dışında yer almaları diyen Sarıbay, “ Camilerde her görüşten insan yer alıyor. Herkes size saygı duyuyor. Bizim dinimiz en güzel dindir. İyiliği emreder. Bir toplumda güzellikler varsa da sizlerin sayesinde kötülük varsa da sizlerin sayesindedir. Söz veriyorum. Çağırdığınız sürece etkinliklerinize katılım göstereceğim” ifadelerini kullandı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X