Sarıbay: Partinin yeni yüzlere ihtiyacı var

26 Ekim 2019 17:19
Gazetemize bir ziyarette bulunan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, kongrelerin çok seviyeli geçeğini belirtti. Sarıbay, “İl ve ilçe başkan adayları genç olmalı diye düşünüyorum. Partimizin yeni yüzlere ihtiyacı var” dedi

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, yönetim kurulu üyeleri Selim Yıldız ve Berna Çetin, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle gazetemize bir ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında bazı açıklamalar yapan Başkan Sarıbay, kongre sürecini de değerlendirdi. Yeniden il başkan adayı olmayacağını belirten Başkan Sarıbay, “Ben uzun yıllar bu partide görev yaptım, il başkanlıkları yaptım. Bunu artık tadında bırakmak gerekiyor. Şimdi ben yeniden aday olsam genç arkadaşlarım aday olmayacak. Ben il başkanlığını kırgınlığımdan bırakıyor değilim. Bu partinin yeni yüzlere ihtiyacı var. İsmi konuşulan adayların hepsi çok il başkanlığı yapar. Buna inanıyorum” dedi.

SEVİYELİ GEÇECEK

İl ve ilçe başkanı adaylarının genç olması ve olanak olarak kimseye muhtaç olmaması gerektiğini vurgulayan Sarıbay, “Biz partinin gençleşmesi, yeni yüzlerin gelmesi taraftarıyız. Kongrelerimiz il olarak Darıca’dan başlayacak. Kongrelerimizin çakışmaması için uğraşıyoruz. Üyelerimiz listeleri kontrol etmelerini istiyoruz. Bir yanlışlık olmuşsa şimdi düzeltmek mümkün. Sonra bize kimse bizi silmişler gibi gerekçelerle gelmemeli. Ben gerek delege, gerek ilçe ve gerek il kongrelerimizin çok seviyeli geçeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

YAKINMASIN ÜYE YAPSIN

Delege seçimlerinin de gayet şeffaf bir şekilde yapılacağını belirten Başkan Sarıbay, “Bazen birileri delege ağaları gibi laflar ediyor. Böyle bir şey yok. Bundan daha iyi bir sistem varsa getirin onu koyalım. O zaman herkes komşusunu, eşini, akrabasını ikna edip partiye üye yapsın. Sonra yakınmasın. Bundan daha iyi bir sistem aslında yok. Hiçbir siyasi partide yok” şeklinde konuştu.

31 MART MOTİVASYONU ARTIRDI

31 Mart seçimlerinin partileri için ciddi bir motivasyon olduğunu belirten Sarıbay, “Biz bir şemsiye açtık. Bu şemsiyenin altında Atatürkçüler, laikler, demokratlar, muhalifler birleşti. Bir ittifak yaptık ve bu ittifakı bundan sonra da korumamız lazım. Bakın İYİ Parti olmasaydı İzmit seçimi nasıl olurdu diye düşünmek lazım. İYİ Parti’nin 30 bin oyu var. Bu şemsiyeyi gerekirse daha genişletmek lazım. Doğru adayları çıkarmak ve doğru çözümlemeler yapmak gerekiyor. Herkesi kucaklayıcı olmak lazım. Ayrıştırıcılıktan uzak durmak gerekiyor. 31 Mart sonrası şu görüldü; biz seçimi alırız. Bu bir umut oldu. Haliyle partimizde siyaset yapan insanlar da daha cesaretlendi. Görev almak isteyen kişi sayısı da arttı. AKP’de ise bir korku oluştu. Şöyle düşünün, İstanbul alınıyorsa her yer alınır” dedi.

PARTİM İSTERSE

Herhangi bir erken seçim olması durumunda vekil adaylığı düşünüp düşünmediği sorusuna ise Sarıbay, “Şuan öyle bir durum yok. Benim de öyle bir talebim yok. Ama öyle bir durum oluşur ve partim bana böyle bir görevi tevdi ederse o zaman olabilecek bir şey. Ama şuan halimden mutluyum. Çalışıyorum, bürom var, çalışanlarım var” diye konuştu.

EKONOMİ ÇOK BOZUK

Başkan Sarıbay son olarak şunları söyledi: ‘’Bizim partimiz, genel başkanımız çıkıp ‘Biz erken seçim istemiyoruz’ diye açıklama yaptı. Elbette bunu demek seçime hazır değiliz demek değil. Biz her zaman seçime hazırız. Siyasi iktidara bakınca erken seçim istemedikleri açık görünüyor. Çünkü ekonomi çok bozuk. Bunu düzeltmeden seçime girme gibi bir talepleri olamaz. Ama diğer yandan bunların ekonomiyi düzelmek gibi bir çabaları yok. Başarmaları da mümkün değil. Son üç ayda temel birçok tüketim malzemesine yüzde 50 zam gelmiş. Memura vermişsin 4 artı 4. Olacak iş değil.’’    

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X