Sarıbay: Türkiye bu sarmaldan kurtulmalı

12 Ocak 2018 11:48
Kocaeli Demokrasi Girişimi temsilcileri CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ı ziyaret ederek 13 Ocak Cumartesi Günü gerçekleştirecekleri basın açıklamasına davet ettiler

“Hem tekrar seçilmenizden dolayı hayırlı olsun demek hem de basın açıklamamıza davet etmek için buradayız” diyerek sözlerine başlayan Kocaeli Demokrasi Girişimi Temsilcisi eski Sendikacı Ali Buğdacı, “Sizi ve şahsınızda yeni seçilen yönetiminizi kutluyorum. Başarılı çalışmalara imza atacağınızı düşünüyorum. Hayırlı olsun” dedi. 13 Ocak Cumartesi günü OHAL’siz Türkiye için alanlarda olacaklarını ifade eden Buğdacı, “13 Ocak Cumartesi Günü Sabri Yalım Parkı’nda saat 16.00 da bir basın açıklamamız olacak. Sizleri de aramızda görmek isteriz. Artık birlikte sokakta olmanın zamanının geldiğini düşünüyorum” diye konuştu. Çok riskli bir kavşaktan geçildiğini dile getiren AB eski Bakanı Ali Haydar Konca, “Herkesi aşan bir kavşaktan geçiyoruz. O kavşak aşılırsa sıra herkese gelir. Bu ana muhalefet cephesinin tükenmesi demektir. Birlikte yan yana hareket etme zamanıdır. OHAL’siz bir hayat istiyoruz. Bu kitlesellik yaratılır. Bunun için birlikte mücadele edilmelidir” dedi.

DEMOKRASİ GİRİŞİMİNE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “Ülkenin gittiği ve geldiği bu durumda Demokrasi Girişimine çok iş düşüyor. Beraber hareket etmemiz gereken noktalarda birlikte olacağımızı düşünüyorum. Ben ortak hareket noktasında anlaşamayacak bir neden göremiyorum. Sizden de bizden de bir sıkıntı çıkmayacağına eminim” dedi. Yargının çok önemli olduğunun altını çizen Sarıbay, “Referandum süresince çok dedik. Yargının olmaması tuzun kokması demektir. Türkiye’nin bu sarmaldan kurtulması lazım. Bu noktada bizler elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X