Sarıca: Aynı firmaya iş veren AKP’li belediyeniz olunca durum ne oluyor?

14 Eylül 2022 10:23
İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Sarıca, İzmit Belediyesi’nin yandaş firmalara ihale verdiği iddialarına belgelerle cevap verdi. Sarıca, “Bir firma, İzmit Belediyesi’nden açık ihalede iş alınca bizim yandaşımız oluyor. Peki aynı firmaya iş veren AKP’li belediyeniz olunca durum ne oluyor?” diye sordu

"İzmit Belediyesi yandaş firmalara ihale veriyor" iddialarına daha önce İzmit Belediyesi'nden açık ihale ile ihaleyi kazanan firmanın AKP'li Zeytinburnu Belediyesi'nden doğrudan teminle iş aldığını belgeleri ile yayınlamıştı. Sarıca, bu kez İzmit’ten açık ihaleyi kazanarak iş alan bir firmanın, AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nden doğrudan iş aldığını ortaya koydu.

Çetin Sarıca'nın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Size göre bir firma İzmit Belediyesinden açık ihalede iş alınca bizim yandaşımız oluyor? Peki aynı firmaya iş veren AKP’li belediyeniz olunca durum ne oluyor? Haydi cevap verin. Gün geçmiyor ki belediyemize atılan yandaş firmalar iftirasının, hikaye olduğu ortaya çıkmasın. Bize "yandaş firmalara ihale verdiniz" iftiraları atıldıkça aslında bizim ne kadar şeffaf iş yaptığımız ortaya çıkıyor.

PAZARLIK USULÜYLE İŞ VERDİKLERİ ORTAYA ÇIKTI

Birkaç gün önce ‘Bu kimin yandaşı?’ diyerek belgeleriyle sordum; AKP’li arkadaşlara. Hala yanıt yok. Nasıl olsun ki? Bizim yandaşımız olduğunu söylediler fakat kendi belediyelerinden, bırakın açık ihaleyi, pazarlık usulüyle iş verdikleri ortaya çıktı. Yani başkanın yeğenleri diye iftira attılar ama bu şirketler AKP’li belediyelerden doğrudan iş alıyorsa bir tezatlık var. Biz açık ihale yapıyoruz. Bilgisayar başından herkes girebiliyor. Akp li belediyeler doğrudan iş veriyor. Kim kime yandaş? Haliyle kafaları karıştı. Herkes sus pus.

AÇIK İHALE YAPTIK AMA…

Geçen gün sorduğumuz soruya cevabınız var mı diye beklerken a aa! Bu kez Gölkay Park ihalesi üzerinden iftiralar... Hani, defalarca tanıtım ve haberlerini yaptırdığımız açık ihale. Birçok firmanın duyabileceği şekilde, projenin defalarca duyurusunu ve tanıtımını yaptık, ihalesi olacağını yine defalarca haber yaptırdık. 40 gün öncesinden ilana çıktığımız Gölkay Park yapım işinin açık ihalesini 27 Nisan’da yaptık.

AKP'Lİ BELEDİYENİN İŞİNİ ALMIŞ

Neymiş? Firma Yandaşımızmış! Peki, bakalım bu firma kimmiş? AKP’lilerin bizim yandışımız olduğunu iddia ettiği firma, 18 Nisan’da AKP'li Çekmeköy Belediyesi’nin kapalı otopark yapım işini almış. AKP’li Çekmeköy Belediyesi, yaklaşık maliyeti 94 milyon 811 bin TL olan ihaleyi, 134 milyon liraya vermiş.

EN ŞEFFAF ŞEKİLDE YAPIYORUZ

Peki, Çekmeköy Belediye Başkanı’nın Rizeli ve sayın Cumhurbaşkanı’nın hemşehrisi olduğunu biliyor muydunuz? Bu durumda biz şimdi de Rizeli mi olduk yoksa siz yandaşlarınızı mı karıştırdınız? Çok sağolun, sayenizde herkesin İzmit Belediyesinden iş alabildiğini kendiniz itiraf ediyorsunuz. İzmit Belediyesi olarak kimsenin rozetine bakmıyor, ihalelerimizi en şeffaf şekilde yapıyoruz. Siz milleti kandırmak için yalanlar söylemeye devam ettikçe biz de belgeleriyle her şeyi ortaya koymaya devam edeceğiz"

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X