Sarıdoğan: Zar zor ödenen vergilerle sefa sürüyorlar

25 Şubat 2024 11:57
Saadet Partisi Körfez Belediyesi Meclis Üyeliği Kontenjan adayı olan GİK Üyesi Recep Sarıdoğan, seçim çalışmaları sırasında belediyenin imkanlarını kullanmaktan çekinmeyen Körfez Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Şener Söğüt’ün, halkın ödediği vergilerle, belediye imkanlarını kullanarak oy toplamaya çalıştığını söyledi

Recep Sarıdoğan, bunun doğru olmadığını ve kul hakkının yendiğini söylediği açıklamasında, “Sabahtan akşama kadar alın teri dökerek çalışan ve ay sonunda açlık sınırını altında maaşla yaşamaya çalışan emekçinin, asgari ücretin de altında maaş alan ve yıllarını çalışarak harcayan emeklinin, evinin kirasını dahi ödemekte ve geçinmekte zorlanan çalışanların vergileri seçim çalışmasında harcanıyor. Ekonomik krizi iliklerine kadar hisseden, marketten, kasaptan alış veriş yapamaya korkan, geçim sıkıntısı içinde bocalayan vatandaşlara bankanın yolu gösteriliyor. İnsanlar daha çok borçla, daha çok sıkıntı içinde yaşamaya çalışırken birileri sırça köşklerinde yaşayarak, halkın sıkıntılarını görmüyor. Şehrin kaynakları birkaç rantçı sermayeye teslim edilmiş ama bunu yapanlar hiç utanmadan halkın içine nasıl çıkıyor anlamak mümkün değil. Şehirden uzak, sırça köşklerde yaşayanlar, 2-3 yerden maaş alanlar, milletin alın teri ile zar zor ödediği vergilerle sefa sürenler, halkın feryadını haliyle duyamazlar. Onun için Körfez acilen Saadet Partisi kadrolarına teslim edilmelidir” dedi.

“Doğru değil”

Recep Sarıdoğan, sokak çalışması yapan Cumhur İttifakının, kendi paraları ile bunu yapmaları gerektiğini ama söylemlerin tersine uygulamalarda belediye araç ve imkanlarının kullanıldığını gördüklerini sözlerine ekleyerek, “Zar zor ödenen vergiler halka hizmet için kullanılacağına oy devşirmek için harcanıyor. Oysa doğru olan bu harcamaların kişilerin kendi ceplerinden çıkan paralarla yapılmasıdır. Görüyoruz ki, belediye tesisle ri, belediyenin araçları çok rahatlıkla haksızca siyasi rant olarak kullanılıyor. Halkın parası ile seçim çalışmaları yapılıyor. Dağıtılan çeşitli hediyelerin,asılan yüzlerce pankartın,diğer reklam giderlerinin parası kimler tarafından ödendi bilmek istiyoruz” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X