Seçim takvimi belli oldu

14 Aralık 2018 10:15
YSK'nin 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak mahalli idareler için hazırladığı seçim takvimi Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer aldı

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) yerel seçimlerin başlangıcını 1 Ocak olarak belirlediği seçim takvimi Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Seçim takvimine göre YSK, seçime katılabilecek siyasi partileri 2 Ocak'ta ilan edecek. Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yeri ise 27 Ocak'ta çekilecek kurayla belirlenecek. Muhtarlık bölgesi askı listeleri 4 Ocak Cuma günü saat 08.00'de çıkarıldıkları askıdan 17 Ocak Perşembe günü saat 17.00'de indirilecek.

3 OCAK SON GÜN

Siyasi partilerin, mahalli idareler seçimleri için hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK'ye bildirme süresi 3 Ocak 2019 Perşembe günü sona erecek. Takvime göre, ön seçim-aday yoklaması yoklaması 10 Şubat Pazar günü yapılırken, bağımsız adaylar dahil kesin aday listeleri ilçe seçim kurullarınca, büyükşehir belediye başkanlığı için de il seçim kurullarınca 3 Mart Pazar günü ilan edilecek.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X