Sibel Gönül'den Yılmaz Güney şiiri

12 Ağustos 2019 14:01
AK Parti İzmit İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen geleneksel bayramlaşma programında İzmit Belediyesi Başkan Adayı Sibel Gönül, Yılmaz Güney şiiri okudu

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı ve AK Parti İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aykut Çağlayan ile yöneticilerin ev sahipliği yaptığı bayramlaşmaya, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın katılım gösterdi. Samimi bir ortamda gerçekleşen bayramlaşmaya, İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, İzmit Belediye Başkan adayı Sibel Gönül, meclis üyeleri ve mahalle başkanları katıldı.

'NİCE 18 YILLARA'

Bayramlaşmada ilk konuşmayı yapan ev sahibi Ali Güney konuşmasında, "Her bir vatandaşımızın bayramını tebrik eder birliktelik içinde nice bayramlara ulaşmayı diliyorum . Biz durmadan dinlenmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her birinize yoğun katılımınız için teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun. Bugün partimizin 18. Yıldönümü. Nice 18 yılları görmeyi rabbim nasip etsin" diye konuştu.

'EKSTRA SEVİNÇLİYİM'

Güney'in ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın konuşmasında, "Buradaki coşku inşallah hep böle olsun. Kurban bir adanma. İnşallah bu adanmışlık bu milletin yüreğinde olur. Bu bayramları yardımlaşmaları bir vesile olarak görüyoruz. Rabbim hem bizlere hem nesillerimize böle bir nizam naip etsin. Bu bayram ekstra sevinçliyim. Metroyu bakanlık yapacak. Bu bize bayram müjdesi gibi oldu. Telefonda görüşme imkanımız oldu. Cumhurbaşkanımızın selamlarını iletiyorum sizlere. Hepiniz Allah'a emanet olun" sözlerini kullandı.

ÇİRKİN KRAL ŞİİRİ

Büyükakın'ın ardından konuşan İzmit Belediye Başkan Adayı Sibel Gönül okuduğu Yılmaz Güney şiiri ile ilgi odağı oldu. Gönül konuşmasında, "Büyüklerin burdan ellerinde küçüklerin gözlerinden öperek bayramınızı kutluyorum. Bayramlar birlik dayanışma barış demek. Bayram iklimleri bizim için çok önemli. "Kavgayı, bir yaprağın üzerine yazmak isterdim sonbahar gelsin yaprak dökülsün diye. 
Öfkeyi, bir bulutun üzerine yazmak isterdim yağmur yağsın bulut yok olsun diye 
Nefreti, karların üzerine yazmak isterdim güneş açsın karlar erisin diye 
...Ve dostluğu ve sevgiyi, yeni doğmuş tüm bebeklerin yüreğine yazmak isterdim onlarla birlikte büyüsün bütün dünyayı sarsın diye."
Kalbi sevgiliye dolu nice bayramlar diliyorum." ifadelerini kullandı.

'BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ'

İzmit İlçe bayramlaşmasında son konuşmayı yapan İl Başkanı Mehmet Ellibeş konuşmasında, "Şükrediyorum ki rabbim bayram münasebeti ile bizleri buluşturdu. Bayramlar birlik ve beraberliğin zirveye çıktığı özel bir gün. Biz özel günleri fırsata çevirerek aşk düzeyinde bir sevgiyi kalplere naklediyoruz. Varsa küs olanlar barışsın. Ülkemize ilgili hayal kuran çok devletler var. Şer üzerinde hayal kuranların senaryosu bitmiyor. Bu hayalleri boşa çıkarmanın en diri hususu birlik ve beraberliğimiz” açıklamasında bulundu.

'GÖZYAŞI HAKİM'

“Bu inanış içerisinde bugüne kadar geldik” diyen Ellibeş, “Bu partiyi 18 yıl önce bu millet kurdu. 18 yıldır kucakladı ve destekledi. Bundan sonraki süreçte de yaşatacak olan önce rabbim sonra birliğimiz. Bugünden sonraki süreçte birlikteliği sürdürmemiz lazım. Gönül coğrafyası olarak nitelendirdiğimiz birçok Müslüman kardeşimiz kurbanlarını kesemedi. Şer odaklarının akıttığı zehir nedeni ile gözyaşı hakim. Biz elhamdülillah ibadetimizi kolaylık içerisinde yaptık. Bizden beklentileri olanların boşa çıkarmamak adına birlikteliğimiz sürdürmeliyiz. Sağlık sıhhat içerisinde nice bayramları kutlamayı nasip eder. Partimizin 18’inci yıl dönümünü kutluyorum.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X