‘Siz Türkiye’yi değil Erdoğan’ı seviyorsunuz’

22 Aralık 2021 13:25
İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, döviz kurlarında yaşanan düşüşe muhalif kesimlerin üzüldüğünü belirten AK Partili siyasilere seslenerek, “Siz Erdoğan kazanırsa sevinirsiniz, biz devlet kazanırsa seviniriz. Siz Türkiye’yi değil Erdoğan’ı seviyorsunuz” dedi

Döviz kurlarında yaşanan tarihi yükselişin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün dövize endeksli TL mevduat modelini açıklamıştı. Açıklamanın ardından döviz kurlarında yaşanan düşüş sonrası AK Partili siyasiler tarafından gerek sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda, gerekse basın yoluyla kamuoyuna yapılan açıklamalarda, döviz kurlarında yaşanan düşüşün muhalif kesimler tarafından üzüntü ile karşılandığı ifade edilmişti.

“ÜZÜLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNMÜŞLER”

Yaşanan gelişmelerin ardından İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aynacı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AK Partili siyasilerin önceliğinin Türkiye Cumhuriyeti devleti değil Erdoğan’ın iktidarının devamlılığı ve karizması olduğunu belirtti. Aynacı’nın açıklaması şöyle: “AKP’li siyasetçiler döviz kurunda yaşanan düşüşten sonra kendilerinden olmayanların buna üzüldüğünü düşünüp yazılar paylaşmaya başlamış. Ama unuttukları veya fark edemediklerini burdan paylaşmak istiyorum.

“SİZİN ÖNCELİĞİNİZ ERDOĞAN”

Siz Erdoğan kazanırsa sevinirsiniz, biz devlet kazanırsa seviniriz. Siz Erdoğan kaybettiği için üzülürsünüz, biz devlet kaybettiği için üzülürüz. Sizin önceliğiniz Erdoğan, bizim önceliğimiz Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Bu yaşananlarda sizi tek mutlu eden şey Erdoğan'ın karizmasını düzeltecek olmasını düşünmenizdir. Eğer devleti düşünüyor olsaydınız; araç garantili köprü, hasta garantili hastane, yolcu garantili hava limanından sonra faiz üstüne kur garantili mevzuata sevinmezdiniz. Siz Türkiye’yi değil Erdoğan’ı seviyorsunuz.”

 

SEFA GARDİYANOĞLU

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X