'Sülfürik asit fabrikası ilçemize ihanettir!'

19 Nisan 2021 13:59
Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Dernek Başkanı Yaprak Fidancı, ilçede yapılması düşünülen sülfürik asit fabrikasına karşı çıkarak, “Bu fabrika insanlığa karşı işlenecek bir ekolojik suç, ihanet olacaktır” dedi

Körfez ilçe Kabakoz bölgesine yapılması düşünülen sülfürik asit fabrikası için ÇED toplantısı yarın gerçekleştirilecek. ÇED toplantısı öncesi bir basın açıklaması yapan Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Dernek Başkanı Yaprak Fidancı, fabrikanın insanlığa karşı işlenmiş bir suç ve ihanet olacağını söyledi. Tüm vatandaşları ÇED toplantısına çağırarak, tepki göstermesini isteyen Fidancı şunları söyledi: ‘’

HASTALIKLAR BAŞLAR

İlçemiz sanayinin yoğun yıkıcı etkisi altında değilmiş gibi, mevcut risklerimize bir de Sülfürik Asit Fabrikası eklenmek istenmektedir. Bizler sanayinin çevresel etkilerini birebir, üstelik çok acı bir şekilde yaşıyoruz. Şehrimizde, ilçemizde neredeyse her evde Kanser, Alerji, Astım, KOAH, kalp hastası var, bebeklerimiz türlü hastalık ve anomalilerle doğuyor. Ham maddesi, üretimi sırasında ve baca emisyonları, çok küçük partiküllerine bile maruz kalınması halinde ise bu hastalıkların başlamasına, mevcutsa kötüleşmesine sebep olmaktadır.

PROJEYE HAYIR DEMELİYİZ

Sülfürik asit, geniş alanda türlü olumsuz çevresel etkiye sahip, en saldırgan, korozif  (aşındırıcı) kimyasallardan biridir. Gelecekte, geri dönülemez olumsuz etkilerini şehrimizde tüm unsurlarıyla göstereceği açıktır. Bu projeye evet demek nesillerimize, dahası insanlığa karşı işlenecek bir ekolojik suç, ihanet olacaktır. Şehrimizi yönetenler derhal sorumluluk almalı, henüz bu aşamada projeye hayır demelidir.

BİRLİK OLALIM

Biz dernek olarak, 21 Nisan 2021, Çarşamba günü saat 11:00’de Necmettin Erbakan Kültür Merkezi Düğün Salonu'nda (Ağadere Cd. bitimi Sabit Pazar) yapılacak, halkın katılım toplantısında olacağız. Proje dosyasına dair tespitlerimizi paylaşacak, neden hayır dediğimizi orada dile getireceğiz. Tüm hemşehri, STK, muhtar ve siyasilerimizi yapılacak bu toplantıya katılmaya, dernek olarak hazırladığımız itiraz dilekçesine imzacı olmaya davet ediyoruz. Son olarak daha önce birlik olduk, İlimtepe’ye çöp fabrikasını yaptırmadık, yine birlik olalım Kabakoz’a sülfürik asit fabrikası yaptırmayalım diyoruz.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X