Talus: Başiskele'de hedefimiz yüzde 70 oy

13 Aralık 2017 15:04
2019 seçimlerinde hedeflerinin yüzde 70’in üzerinde oy almak olduğunu belirten Ak Parti Başiskele İlçe Başkanı Şahin Talus, her yıl Başiskele’ye gelen 3 bin 500 kişiye ulaşmak istediklerini belirtti

AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Şahin Talus, Soğuksu’da basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya Kadın Kolları Başkanı Dilek Karakuş, Gençlik Kolları Başkanı Melih Özkaraaslan, yönetim kurulu üyeleri Sinan Erol, Sinem Aktaş katıldı. İlçe kongresinde ikinci kez seçilen Talus, önümüzdeki dönem yapacağı çalışmaları anlattı. 2019 seçimlerinde hedeflerinin yüzde 70’in üzerinde oy almak olduğunu belirten Talus, her yıl Başiskele’ye gelen 3 bin 500 kişiye ulaşmak istediklerini belirtti.

10 MAHALLEDE DEĞİŞİM OLACAK

Kongrelerin ardından mahalle teşkilatlarını yapılandırmaya başladıklarını söyleyen Talus, “Başiskele’de 37 mahalleden sadece 10 mahallede çeşitli nedenlerden dolayı değişim olacak. Başiskele birçok alanda birinci olan bir ilçe. Bunu devam ettirmek için çok çalışmamız gerekiyor. Kongrelerimizde yaşanan değimin ardından biz 2019 seçilerine hazırız. Başiskele’de çok çalışkan bir belediye başkanımız var. Her zaman teşkilatların emrinde. Büyükşehir Belediyesi tüm ilçelerde olduğu gibi Başiskele’ye de hizmetleri yansıyor.

10 KİŞİDEN 6,5'İ AK PARTİ'YE OY VERİYOR

Siyasette hedef çok önemlidir. AK Parti’de büyüklerimiz değer biçer ve ona göre görev verilir bizde görev istenmez verilir. Yılda nüfusumuz 3 bin 500 oranında artıyor. Bu dönemde Başiskele’ye kim geliyorsa onlara Başiskele’ye hoş geldin demek istiyoruz. Belki bizimle bir ilgileri yoktur ama onlarla bir çay, kahve içmek isteriz. Kim olursa olsun onların başımızın üzerinde yeri var. Başiskele’de 10 kişiden 6,5’i AK Parti’ye oy veriyor. Bizim hedefimiz yüzde 70’in altına düşmemek” dedi.

HER ŞEYİN ZAMANI VAR

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Talus, 2019 seçimlerinde belediye başkanlığı ya da milletvekilliği adaylığının söz konusu olup olmadığına ucu açık yanıt verdi. Talus, “Ben şu anda ilçe başkanıyım. Hedefim 2019 seçimlerinde en yüksek oyu almak. Siyasette hedefsiz bakanlık rotasız gemiye benzer. Ben şu anda Başiskele ilçe başkanı olarak yoluma devam ediyorum. Her şeyin bir zamanı var derdimiz Başiskele” dedi.

AYDA 250 KİŞİ

“Başiskele’ye hoş geldin” projesi ile ilgili bilgi veren Talus, “Ana kademe, kadın ve gençlik kollarımızla birlikte çalışıyoruz. Yılda gelen yaklaşık 3 bin 500 kişinin elini sıkmak istiyoruz. Ayda yaklaşık 250 kişiye denk geliyor. Ayda 250 kişinin elini sıkıp onların komşumuz olmalarından duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek istiyoruz. Bu projeyi önemsiyorum. Gelen insanlar bizimle aynı düşünmek zorunda değiller ama bizim komşularımız olacaklar” dedi.

MESLEK HASTALIKLARI DEVLET HASTANESİNİ İSTİYORUZ

Başiskele’nin sağlık mı yoksa eğitim kenti mi olacağı sorusuna da yanıt veren Talus, “Meslek Hastalıkları Devlet Hastanesi projemizi Başiskele’ye yaptırmak istiyoruz. Bunun için çaba gösteriyoruz çünkü biz işçinin yoğun olduğu bir iliz. 7 yıldızlı bir ilçeyiz ve tüm yıldızlara layık olmalıyız. O yüzden hem sağlık hem de eğitim kenti olmalıyız. Aynı zamanda turizm için de çalışmalar var. Termal suyumuzu değerlendireceğiz ve yayla turizmini ön plana çıkartacağız” dedi.

HEDEF 20 BİN ÜYE

17 bin üyelerinin olduğunu söyleyen Talus, “Kongreden beri insanlarımız direk partiye gelip üye oluyorlar. Bu partideki heyecanın giderek artığını gösteriyor. Bizim hedefimiz 20 bine ulaşacağız” dedi. Başiskele’de muhalefet partileri ile çok iyi çalıştıklarını söyleyen Talus, “CHP ve MHP ilçe başkanlarımızla çok iyi çalıyoruz. Herkes üzerine düşeni yapmalı. Bürokrat bürokratlığını, belediyeci belediyeciliğini iyi yaparsa sıkıntı olmaz” dedi.

MANŞET OLMAK İÇİN GİDER YAPMAM

Herkesle arasının iyi olduğu, kimseyle tartışmalarla anılmadığı sorusunu da yanıt veren Talus, “Manşet olmak için gider yapmam. Sosyal medyayı silahşorluk olarak kullanmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Sosyal medyada nezaketsizlik yapılıyor. Siyaset nezaket işidir. Ben buna çok dikkat ediyorum. Birine bir şey söyleyeceksem gidip yüzüne söylerim. 3 yıldır teşkilatlarımızla sosyal medyalar paylaşımlarımıza dikkat ediyoruz. Kimse bizim kahvaltı masası paylaşmayız. Herkese örnek olmamız gerekiyor. Siyaset için kimseyle kötü olmam. Dostluklar bakı bakanlık geçici” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X