Tanta: Bize yer bırakmadınız, Fethiye Caddesi’nde kutlayacağız

10 Ekim 2019 16:32
Büyükşehir meclisinde konuşan İzmit Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Hakan Tanta, Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması için kendilerine alan bırakmadığını belirterek, “Bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı İzmit’imizin kalbinde, Fethiye Caddesi’nde kutlayacağımızı duyuruyoruz” dedi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı toplantısında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tartışması yaşandı. İzmit Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Hakan Tanta, bayram kutlaması için kendilerine yer bırakılmadığını ifade etti. İlk olarak Barış Pınarı Harekatı hakkında konuşan Tanta, “Suriye’de terör örgütlerine karşı ülkemizin bütünlüğü için amansız bir mücadele veren şanlı ordumuza başarılar diliyor, tek bir askerimizin bile burnu kanamadan ‘Barış Pınarı Harekatı’nın zaferle sonuçlanmasını temenni ediyorum. Allah, kahraman ordumuzun yardımcısı olsun” dedi.

KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda İzmit Belediyesi’ne yer bırakılmadığını da iddia eden Hakan Tanta, “Bildiğiniz gibi önümüzdeki günlerde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız var. Öncelikle şunu söylemeliyim ki dini ve milli bayramlarımız bizler için kutsaldır. Bayramlarımız bizler için basit etkinliklerle geçiştirilecek sıradan günler değildir. Hele hele siyasete alet edilecek, partiler arası yarış malzemesi haline getirilecek günler hiç değildir. O yüzdendir ki göreve geldiğimiz günden bu yana gerek dini gerekse milli bayramlarımızı, içeriğine yakışır maneviyatta ve coşkuyla kutlamak için elimizden gelen tüm çabayı göstermeye çalıştık. Bundan sonra da tüm bayramlarımızı halkımızla birlikte, omuz omuza, artan coşkumuzla ve layıkıyla kutlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

HAFTALAR ÖNCE BAŞLADIK

Ak Parti iktidarı döneminde, özellikle milli bayramlarımızın kutlanmaktan nasıl imtina edildiğini, hangi bahanelerle iptal edildiğini, dönem dönem nasıl engellendiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Önümde geçmiş yıllardaki milli bayramlarda neler yapıldığı ve milli bayramlarımızın karşısına alternatif olarak hangi etkinliklerin konulduğu ile ilgili kabarık bir liste var. Konuşmamda bunlara değinmeyeceğim. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren milli bayramlarımız olan; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’mızı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı; göstermelik bir günlük etkinliklerle değil, halkımızın da yıllarca hasretini çektiği, geniş katılımlı ve haftanın tamamına yayılan içi dolu organizasyonlarla coşkulu bir şekilde kutladık. Yine aynı düşünce ve coşkuyla, birlik ve beraberliğimizi pekiştirebileceğimiz, birlikte olmanın bizi ne kadar güçlü kıldığını bir kez daha hissedebileceğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız için de aynı şekilde İzmit Belediyesi olarak haftalar öncesinden çalışmalarımıza başladık.

COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ

Fakat ne hikmetse bu yıl; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin, geçmiş yıllardan farklı olarak neredeyse ilk defa kentin tüm meydanlarını kullanacak şekilde bir program hazırladığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu durum bir taraftan baktığımızda bizler açısından sevindirici, diğer taraftan baktığımızda ise oldukça düşündürücüdür. Şüphesiz ki; İzmit halkı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kentin meydanlarını kapatarak zaten meydan fakiri olan kentimizde İzmit Belediyesine bir alan bırakmamasını ve bunun altında yatan gizli engelleme çabalarını anlayacak ve kent tarihine not düşecektir. Fakat bizler her zaman olduğu gibi barışın ve kardeşliğin egemen olduğu, çekişmenin ve kavganın uzak durduğu bir bayram organizasyonu ile her türlü gizli engellemelere rağmen, kimseyi ayırıp ötekileştirmeden, yine binlerce insanımızla birlikte bayramımızı coşkuyla kutlayacağız.

FETHİYE CADDESİ'NDE KUTLANACAK

Seka Park’ı, Milli İrade Meydanı’nı veya Kent Meydanı’nı belediyemize kapatmış olmaları yıllardır milli bayramların coşkusunu sokaklarda ve caddelerde yaşayan bizler için bir engel değil, mutluluktur. Dolayısıyla hangi şartlar altında ve ne şekilde olursa olsun kentimiz yıllar sonra belki de ilk kez, müthiş bir coşkuyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacaktır. İzmit Belediyesinin kısa görev süresi içerisinde yapmış olduğu coşkulu bayram kutlamalarının, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi üzerindeki olumlu etkileri, bizler için ayrıca sevindirici olmuştur. Değerli arkadaşlar şunun bilinmesinde fayda vardır; bizler için bayramlarımızı kutlamak; asla mekan yarışı, siyasi güç elde etme arzusu veya başkaca anlamlar taşımamaktadır. Bizlerin ancak ve ancak bir tek gayesi olabilir; o da tüm bayramlarımızın halkımızla birlikte, omuz omuza, coşkuyla ve heyecanla kutlanabilmesidir. Bundan öte hiçbir kaygımız olmaz ve olamaz. Bu vesileyle; bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı İzmit’imizin kalbinde, Fethiye Caddesi’nde kutlayacağımızı kamuoyuna duyuruyor. Hiç kimseyi ayırt etmeden, tüm halkımızı bu büyük coşkuyu hep birlikte yaşamaya davet ediyoruz.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X