Tarhan: Derince’yi kaybetmedik elimizden aldılar

22 Eylül 2019 12:33
CHP Derince İlçe Danışma toplantısında konuşan Milletvekili Tahsin Tarhan: “Biz Derince’yi kaybetmedik elimizden aldılar. O emaneti tekrar geri almamız gerek. Biz de insanız hatalar yapabiliriz. Ama telafi etmek önemli olan. Ben Sertif kardeşimi Başkan olarak görmek istiyorum Allah yolunu açık etsin” dedi

CHP Derince ilçe danışma kurulu toplatışı Yenikent Tanyıldız Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya; CHP PM üyesi ve milletvekili Haydar Akar, Milletvekili Tahsin Tarhan, İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, eski  milletvekili Hikmet Erenkaya, 31 Mart seçimleri Derince İlçe Adayı Av. Sertif Gökçe, Derince Belediye Meclis Üyeleri, Körfez İlçe Başkanı Cavit Dağdeviren, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, KYÖD Başkanı Didem Turan, Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Seçim sürecinde yapılan çalışmaların sunumuna yer verilen programda, CHP İlçe Başkanı Nihat Değer; “CHP çatısı altında mücadele eden, toplantımıza katılan herkese hoşgeldiniz diyorum. 141 bin nüfuslu, 72 caddeden, 965 sokaktan ve 17 mahalleden oluşan Derincemiz 1994’te belediye oldu. 5 dönemdir AKP zihniyeti tarafından yönetilen Derince, 5 dönem boyunca sosyal gelişimlerden ve nüfus durumuna göre hak ettiği gelişmeleri kazanmaktan yoksun bırakılmıştır. Ekim ayında resmi olarak atanan adayımız Av. Sertif Gökçe ile tüm partililer olarak, il ve ilçe genelindeki çalışmalarımıza büyük bir ağırlık verdik. Fakat seçimi kaybettik. Ancak pes etmiş değiliz. Atatürk ilkelerine sıkı sıkıya bağlı bir parti olarak mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

 “SEÇİMİ KAYBETTİĞİM İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM”

Değer’den sonra sözü alan CHP Derince Adayı Av. Sertif Gökçe; “Başa baş mücadele ettiğimiz bir seçim sonucu yaşadık. Atatürk’ün ilkeleriyle yol almaya devam edeceğiz. Sosyal demokrat anlayışla, Atatürk’ün bıraktığı mirastan vazgeçmeyerek inadına savaşacağız. Partimizin Gençlik Kollarında ilçe yönetiminde görev almış biri olarak burada olmaktan büyük gurur duyuyorum. Beni buraya layık gören herkese teşekkür ediyorum. Seçimi kaybettiğim için özür dilerim ancak üzerime almış olduğum bu görevi kaybetsem de mücadelemi en güzel şekilde yürüttüğümü düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“AKP BİZİ GERİDEN TAKİP ETTİ”

Seçim süresi boyunca yapmış oldukları çalışmalara değinen Gökçe; “24 Ekim 2018’de resmen aday olduktan sonra 25 Ekim’de sabah erkenden çalışmalara başladık. Biz ilçe yönetimiyle bir işbirliği yaptık. Dedik ki kimseyi, hiçbir yeri ihmal etmeyeceğiz. Partiye hiç oy vermemiş bölgelerimize ulaşarak ne parti sevdalılarımızı ne de CHP’ye gönül verecek olan vatandaşlarımızı ihmal ettik. Delegelerimizle bir araya gelerek stratejilerimiz belirledik ve çok ciddi bir maddi – manevi güçle çalışmalarımıza başladık. AKP ilk defa bir seçimde bizi geriden takip etti. Tüm seçim çalışmalarımızı takip etti aynısını yaptı. Biz tekstil fabrikasına işçilerimizi ziyarete gittik. 24 Kasım’da okullara öğretmenlerimize çiçek yolladık. Tıp Bayramı’nda hekimlerimizi, sağlık çalışanlarımızı ve hastalarımızı ziyaret ettik. AKP bizden sonra aynı şeyi yaptı. İlk defa bir seçim boyunca bizi geriden takip ettiler. Her yaptığımızı taklit ettiler. Biz ayakta alkışlandık, onlar bizim gördüğümüz ilgiyi görmedi. Biz ezber bozduk AKP bizi taklit etti” dedi.

 “BÖYLE SEÇİMLER 20 YILDA BİR GELİR”

Milletvekili Tahsin Tarhan; “Danışma Kurullarında öyle tartışmalar yaşanıyor ki, sadece siyaset konuşan ılımlı normal geçen bir meclis toplantısı yapan Derince Yönetimimizi takdir ediyorum. Son yılların en ilginç seçimiydi. Böyle seçimler 20 yılda bir gelir. Halk ayağa kalktı dedi ki ‘Belediyecilik sosyal demokratların işi’ . Halk bu mesajı verdiSeçim bitmemiş gibi halen çalışıyoruz. Genel Merkezimizin bizi görevlendirdiği yerlerde neden kaybettik onları araştırıyoruz. Kaybedilen kentlerin, eksiklerini takip ediyoruz. Bunları kalem kalem not alıyoruz. Yerel seçimi iktidara taşıyacaksak omuz omuza vermekten vazgeçmeyeceğiz. Büyükşehir bizde olmalıydı. Bizde olsa Derince’yi de alırdık Gölcük ilçesini de. Ama ne yazık ki Büyükşehir’i alamadık. Darıca, Başiskele’de ittifakı belirleyemedik. Körfez’de bir arkadaşımızın inadı yüzünden Körfez’i kaybettik Bunlar olmasa daha iyi çalışmalar yapıp kazanabilirdik. Ama hatalarımızdan ders aldık. Kazanmak için tuğlayı zamanında koymak gerek.”

“DERİNCE’Yİ KAYBETMEDİK ELİMİZDEN ALDILAR”

Bu noktadan sonra Derince ilçeye talip olmamız gerek. Devletin bütün imkânlarını kullanabiliyoruz. İdealist olarak devam edip, partiyi ayakta tutmaya emekçilerin emeğini de mücadelesini de boşa çıkarmayacağız. Halkımız için mecliste her şeyi yapıyoruz, verdiğimiz soru önergeleri reddediliyor. Ama pes etmiyoruz. Siz bize sahip çıkacaksınız, siz diyeceksiniz vekillerimiz bunu dile getirdi diye. Biz birbirimize sahip çıktıkça başaracağız. Son olarak şunu demek istiyorum . Gölcük’te bir hata yaptık. Sevgili adayımızdan bir isteğim var. Lütfen Gölcük’te bu hatayı yapmayalım. Biz Derince’yi kaybetmedik elimizden aldılar. O emaneti tekrar geri almamız gerek. Biz de insanız hatalar yapabiliriz. Ama telafi etmek önemli olan. Ben Sertif kardeşimi Başkan olarak görmek istiyorum Allah yolunu açık etsin.” dedi.

“DERİNCE 5 YIL KAYBETTİ”

Milletvekili Tarhan’dan sonra sözlü alan Haydar Akar; “Kimse kimseye tanıdığı diye koltuğunu ikram etmez. Zamana bakmadan korkmadan ,koltuğu kimsenin ikramını beklemeden sonuna kadar çalışarak hak etmeliyiz. Genç yaşına rağmen koltuğu kazananlar var. Bugün İstanbul’u kazanan gençleri örmek almalıyız. Siz çalışacaksınız, biz de çalışmaları takip ederek, sizlere destek olacağız. Derince örgütü birlik beraberlik içerisinde çok kaliteli bir seçim süreci geçirdi. Derince bir beş yıl daha kaybetti ama gelecek dönem Allah’ın izniyle kazanacağız. Tahsin Bey’in dediklerini doğru buluyorum. Hatalarımızı tekrar gözden geçirmeliyiz.” dedi.

“ÖRGÜT ÇALIŞANLARI YÖNETİCİLERİNİ SEÇEBİLMELİ”

Seçim süreci değerlendirmelerin dışında, parti yönetimiyle ilgili tavsiyelerde de bulunan Akar; “Yarıştığımız halde kaybettiğimiz yerler oldu. Darıca gibi Derince gibi çok fazla emek verdiğimiz yerleri kaybettik. Siyaset uzun soluklu bir iştir. Her şeye zamanında vakıf olup, zamanında takip etmeliyiz. Sertif kardeşime başarılar diyorum, inşallah kendisini Derince’de başkan olarak göreceğiz. Örgüt seçimlerinde, örgütte çalışan arkadaşlarımızın parti yöneticilerini seçme hakkı olmalı. O zaman göreceksiniz partimiz çok daha başarılı işlere imza atacaktır. Tüzüklerle ilgili eksiklerimiz bitmek üzere, örgütlerimize ulaştıracağız. CHP olarak yarışalım ama kavga etmeyelim, tartışalım ama kavga etmeyelim huzur içinde böyle sakin toplantılar geçirelim” diyerek ifadelerini tamamladı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X