Taşdemir: Tuana Evleri’nin inşaatı doğayı kirletiyor

22 Şubat 2022 16:50
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, Topçular Mahallesi’nde yapımı süren Tuana Evleri 3’üncü Etap alanında devam eden inşaat çalışmaları sonucu oluşan çevre kirliliğine dikkat çekti. Taşdemir, “İnşaattan çıkan tüm atık malzemeler zamanla büyük bir çöp yığını oluştururken doğayı da kirletmektedir” dedi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, Topçular Mahallesi’nde yapımı süren Tuana Evleri 3’üncü Etap alanında devam eden inşaat çalışmalarının oluşturduğu etkiye dikkat çekti. Taşdemir, Kent Konut tarafından yapımı süren Tuana Evleri 3’üncü Etap bölgesinde, inşaat sonucu çevreye saçılan moloz yığınlarının bölge halkı ve doğa açısından tehlike oluşturduğunu ifade etti. İnşaat alanında açıklamalarda bulunan Taşdemir, Büyükşehir Belediyesi yetkililerine seslenerek, duruma acilen müdahale edilmesi gerektiğini belirtti.

“ÇEVRE KİRLİLİĞİ CİDDİ BOYUTTA”

Taşdemir’in açıklaması şöyle: “İzmit Topçular Mahallesi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut tarafından yapımı devam eden Kent Konut Tuana 3 Evleri’nin inşaat alanındayız. Burada yapım çalışmalarından kaynaklanan çevre kirliliği ciddi boyuta ulaşmıştır. İnşaattan çıkan tüm atık malzemeler zamanla büyük bir çöp yığını oluştururken doğayı da kirletmektedir.

“BİNLERCE İNSAN YAŞIYOR”

Buradan çıkan bütün inşaat atıkları çok büyük bir çöp yığını oluşturmuş durumda. Üstelik bu çevre kirliliği tam da İzmit'in göbeğinde yaşanmaktadır. Kocaeli’nin merkezinde yaşanan bu manzaara bu kente yakışmıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin bu konuya acilen müdahale etmesini rica ediyorum. Burada binlerce insan yaşıyor” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X