Taştekin: İzmit Belediyesi’nde kadınlara baskılar bitsin

08 Mart 2021 10:32
AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi Güzin Taştekin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e işten çıkarılan kadın çalışanları hatırlattı

Taştekin'in açıklaması şöyle: “İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kadınları koruyacağım diyor. Keşke buna inanabilsek. Bugüne kadar verdiği her söz gibi, bunun da altını dolduramadığını iki yıl içinde gördük. Seçim döneminde zorla belediye binasına girip, çiçek dağıtmak istediği kadınları göreve gelir gelmez işten attığını unutmadık. Bugüne kadar onlarca kadını siyasi görüşüne bakarak, işinden ettiğini, süründürdüğünü, tarifsiz acılar yaşattığını unutmadık.

"İÇİ BOŞ LAF OLARAK KALMASIN"

Daha geçen yıl bütün gazetelerde “CHP’li Kadın Başkan’dan Kadın Kıyımı” diye başlıklar atıldı. İzmit halkının kadın aday diye kendisine tanıdığı toleransı o, göreve geldiği gün kadın çalışanlara tanımadı. Şimdi kalkıp kadınları koruyacağım diyor ama dileriz bu da daha öncekiler gibi içi boş bir laf olarak ortada kalmasın. Umarız ki, bundan sonra İzmit baskılar ve ayrımcılık yapılmadan yönetilsin ve bütün kadınlar eşit şekilde görevlerine devam etsin. Bu duygularla İzmit Belediye Başkanı Fatma Hanım dahil, bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X