TÜGVA’lı eski başkandan 10’uncu Yıl Marşı tepkisi

13 Haziran 2022 12:05
Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin mezuniyet töreninde 10’uncu Yıl Marşı ile kep atmasını eleştiren TÜGVA İzmit eski Başkanı Fatih Sultan Öztel, “Kocaeli İlahiyat Fakültesi bunu hak etmiyor. Bile isteye böyle bir manzaraya orada hiç kimse onay vermez” dedi

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İlahiyat Fakültesi 2021-2022 mezunları, üniversitenin Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende 10’uncu Yıl Marşı ile kep atmıştı. Videonun sosyal medyada gündem olmasının ardından bazı çevrelerce İlahiyat öğrencilerinin 10’uncu Yıl Marşı ile kep atmasına tepki gösterilmişti.

TÜGVA’DAN AYRILMIŞTI

Yaşanan olayın ardından geçtiğimiz günlerde görevinden ayrılan TÜGVA İzmit eski Başkanı Fatih Sultan Öztel, söz konusu görüntülere sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tepki gösterdi. Aynı zamanda İbni Sina Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Öztel, paylaşımında üniversitenin organizasyonunu eleştirerek böyle bir görüntüyü hak etmediklerini belirtti.

“ÜZÜLMEMEK ELDE DEĞİL”

Öztel’in açıklaması şöyle: “Kocaeli İlahiyat Fakültesi bunu hak etmiyor. Üzülmemek elde değil. Zira hak etmediğiniz bir muameleye maruz kalmak insanı üzer, motivasyonu düşürür. Kuşkusuz Kocaeli için bir İlahiyat Fakültesi çok geç açılmış olmasına rağmen kısa zamanda yetkin bir kadro kuruldu. Ulusal çapta söz sahibi hocaları ile kaliteli bir ekibi var. Yerel anlamda ihtiyaca cevap veren bir yapısı var. İlahiyatlar arasında kısa sürede üst sıralarda yerini aldı. İhtisas programı ile büyük bütçelerle yurttaşı dil eğitimi için akreditasyona sahip kaliteli öğrenciler yetiştiriliyor.

KARALAMA KAMPANYASI

Gecesini gündüzüne katan yetkin bir dekanı olduğuna hepimiz şahidiz. Hatta yaptıkları son uluslararası Kurban Sempozyumu ile ses getirmişken mezuniyet törenlerindeki bir organizasyon azizliğine uğramak sureti ile ulusal basına düşecek şekilde büyük bir karalama kampanyasına maruz kalmak ne üzücü bir durum. Öyle ki haberleri okuyunca herkes ehli sünnet velcemaat bi Kocaeli İlahiyat sapkın. Şahsen biliyorum ki o manzarayı Kocaeli İlahiyat Fakültesi mensubu kimse tasvip etmez. Bile isteye böyle bir manzaraya orada hiç kimse onay vermez.

KEŞKE OLMASAYDI

Elbette keşke olmasaydı. Kaldı ki o son sahne İlahiyat Fakültesi organizasyonun dışında üniversitenin genel formatıymış. Keşke daha ayrıntılı program kontrol edilseydi. Ama oldu. Demem o ki Kocaeli İlahiyat Fakültesi’nde 4 yıl verilen eğitimi bu son sahne ile değerlendirmek insafsızlıktır. Bir ilahiyat fakültesinin 10’uncu Yıl Marşı ile öğrencilerini mezun etmek için 4 yıl eğitim verdiğine inanmak ise ayrı bir fecaat. Velhasıl. yapmak zor yıkmak kolaydır.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X