Tüm Bel-Sen: Memur Sen hükümetle anlaştı

26 Temmuz 2019 13:41
Hükümet ile memur sendikaları arasında 1 Ağustos'ta başlayacak ve 2020-2021 yıllarını kapsayacak toplu sözleşme görüşmelerine dair Tüm Bel-Sen Kocaeli Şubesi açıklama yaptı.

Şube binasında belediye emekçilerinin talepleri ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik basın açıklamasını gerçekleştiren Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun 6’sının Hükümet tarafından atandığını belirterek, "Masada eşit temsiliyet yoktur. Grev hakkı yoktur. Peşinen sendikaların müzakere gücü sıfırlanmıştır" dedi.

EMEKÇİNİN SOFRASI KÜÇÜLECEK

Hükümetin söz konusu emekçiler olduğunda 'ekonomik krizden' bahsettiğini söyleyen Karakuş, "Hükümet ile yakınlığı artık tüm kamuoyu tarafından bilinen Memur-Sen'in 'gerçek enflasyonun yarısı" kadar zam talebini açıklaması emekçilerin sofasının daha da küçüleceğini göstermektedir. Geçmiş yıllara bakarak, zam yerine indirim alan bu konfederasyonun tavizkar tutumu ile Hükümetin söz konusu emekçiler olduğunda sürekli olarak 'ekonomik krizden' bahsetmesi, bir araya gelindiğinde cebimizdeki kaybın dörtte biri oranında bir zammın şimdiden planlandığı ve Memur-Sen ile AKP Hükümetinin şimdiden anlaştığını iddia etmek hiç zor değil" diye konuştu. 

GÜVENCELİ KADRO OLMALI

Karakuş, yerel yönetim hizmet kolunun taleplerini içeren maddeleri kısaca şöyle açıkladı: Özellikle belediyelerde çok yoğun bir şekilde yaşanan 'sadakate', partizanlığa göre yapılan kadrolaşmaların önüne geçilmeli ve işe alma ve görevde yükselmelerde eğitim ve emeğe göre objektif kriterler uygulanmalıdır. Belediyelerde çalışanların ücretleri düzenli ödenmelidir. 3600 ek gösterge belediye çalışanları dahil olmak üzere istisnasız tüm kamuda hayata geçirilmelidir. Belediyelerde Sözleşmeli Memurluk ve işçilik statüsü, güvenceli kadroya dönüştürülmelidir.

MESAİ ÜCRETİ ARTTIRILMALI

Zabıta, itfaiye ve tiyatro emekçilerinin sorunlarına ilişkin ise; Zabıta ve itfaiye emekçilerine ödenen aylık maktu mesai ücreti artırılmalıdır. Zabıta memurlarına yıpranma hakkı tanınmalı, fiili hizmet zammından yararlanması sağlanmalıdır. İtfaiyecilerin 5510 sayılı yasayla hak ettiği fiili hizmet zammının bütün itfaiye teşkilatlarında düzenli uygulanması. Belediye Şehir Tiyatrolarında Çalışan sözleşmelilerin iş ve yaşam güvencesi yerine getirilmelidir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X