Türk Metal'den gıyabi cenaze namazı

18 Ocak 2018 18:30
Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız Sabri Yalım Parkı'nda basın açıklaması yaptıktan sonra sembolik bir cenaze töreni düzenleyip işçilerle birlikte gıyabi cenaze namazı kıldı

Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız, Sabri Yalım Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında yaptığı konuşmada MESS ile yapılan toplu iş sözleşmesinde verilen rakamları kabul etmediklerini belirtirken, metal işçisinin kötü durumunu temsilen gıyabi cenaze namazı kılındı.

KENDİSİ KAZANAMADAN MEVTA OLDU

Basın açıklamasında konuşan Yakup Yıldız, “Bugün burada Mess tarafından açlığa mahkum edilen bir metal emekçisinin cenaze töreni için toplandık. Şimdi size merhumu nasıl bilirdiniz diye sorsam, hiç şüphe yok ki çok çalışkandı dersiniz. İşinin ustasıydı, ailesinden, ülkesinden ve ekmeğinden başka derdi yoktu dersiniz. İşyerini evi, işini namusu bilirdi dersiniz. Sonunda da üretti, kazandırdı ama maalesef kendisi kazanamadan mevta oldu dersiniz. İşte bugün bu merhumu toprağa veriyoruz” dedi.

METAL EMEKÇİSİ AÇLIKTAN ÖLDÜ

Başkan Yakup Yıldız, “Kardeşlerim o kalp krizinden, kanserden ya da trafik kazasından ölmedi. Neden öldü biliyor musunuz? Açlıktan öldü, açlıktan. MESS tarafından açlığa terk edildi. Daha fazla dayanamadı hayatını kaybetti. Birileri kazandı, ihracat rekorları kırdı. O sadece hakkını istedi ama ona bu hakkı çok gördüler. Sana TÜİK’in enflasyonu yeter dediler. Yazın soba borusu, kışın plaj havlusu sudan ucuz dediler. Bizim verdiğimizle idare et dediler ve metal emekçisi açlıktan öldü” diye konuştu.

BİR ÖLÜR BİN DİRİLİRİZ

Yıldız, “Kol kola girerek birleşeceğiz. Sesimizi yükselteceğiz. Artık bıçak kemiğe dayandı. Kimse metal işçisini hafife almasın. Kimse önümüze sadaka gibi atılan zam oranlarına boyun eğeceğimizi düşünmesin. Eylemse eylem, grevse grev. Türk Metal hakkını alana kadar susmayacak. Açlıktan ölen bir metal işçisini toprağa veriyoruz ama biz bir ölür bin diriliriz” açıklamalarında bulundu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X