Türkkan: Deprem paralarını yemeyi kesin!

04 Kasım 2020 16:01
Yeni İstihdam paketiyle ilgili yasa öncesi Meclis Genel Kurul’unda tansiyon yükseldi. İYİ Partili Türkkan, AK Parti Grubu’nun deprem yerine istihdam paketini görüşmek istemesi üzerine söz alarak, “Yaşadığımız her depremin ardından hep aynı soru gündeme geliyor, burada daha önce verilen bütün araştırma önergelerinde o soru soruldu: Toplanan deprem vergilerine ne oldu? Hep soruyoruz: 150 milyar liraya yakın deprem vergisi topladılar. Deprem vergilerini ne yaptınız?"

Salı günü Meclis Genel Kurulu’nun sadece deprem gündemiyle toplanmasını isteyen İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Ak Parti Grubu’nun İstihdam Paketi ve Kıdem Tazminatı Düzenlemesine tepki göstererek; “İzmir'de canını kurtaran vatandaşlarımızın sevincinden teselli bulmaya çalıştık ama üzülmemiz gereken nokta var: Bugün, depremle ilgili oluşturulması düşünülen araştırma komisyonu hakkında görüşmeler yapalım, Meclisi kapatalım, yarın kanuna geçeriz ama AK Parti "Hayır." dedi. Biz, bunu bir an önce yapmak istiyoruz. Bu vatandaşların kıdem tazminatlarının da üstüne çökmeye niyet ettik.” dedi.

"VATANDAŞIN HALİNİ GÖREMİYORSUNUZ"

Türkkan, halkın ve özellikle gençlerin ekonomiyle ilgili çözüm beklediğini belirterek; “ KYK borçlarını erteleyelim. Ne kadar KYK borcu var öğrencilerin? 5 milyar lira. Kalyon İnşaata 9,5 milyar lira verdiğiniz vergi indiriminin yarısı kadar silseniz ne olur? Gariban çocukların borçlarını silseniz ne olur? Ya, çocukların nefes alacak hâli yok, taksitlendirseniz ne olur? Alamazsınız.” açıklamasında bulundu. İYİ Partili Türkkan TBMM Genel Kurulu’nda sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanların evine ekmek götüremediği bir dönemden bahsediyoruz, o ekmeği de 200 gram hamur zannediyorsunuz. O, öyle değil; 200 gram ekmek meselesi değil o. O, evine akşam mahcup giden bir babanın hikâyesini anlatıyor adam "Evimize ekmek götüremiyoruz." derken. Siz, olayı 200 gram hamura bağladınız. Sebebi ne biliyor musunuz? Vatandaşın hâlini artık göremiyorsunuz, bütün sıkıntı orada.

DEPREM PARALARINI YEMEYİ KESİN!

Genel Kurul’da 1999 yılından beri toplanan deprem paralarına da değinen Türkkan; “Ayla bebeğin hayata tutunması, o kadar saat sonra oradan canlı çıkması bizi çok sevindirdi ama bir gerçek daha var Ayla bebek artık annesiz büyüyecek; yani bu gerçekten yüreğimizi acıtıyor. Yaşadığımız her depremin ardından hep aynı soru gündeme geliyor, burada daha önce verilen bütün araştırma önergelerinde o soru soruldu: Toplanan deprem vergilerine ne oldu? Ya, paralar nerede? Hep soruyoruz: 150 milyar liraya yakın deprem vergisi topladılar. "Deprem vergilerini ne yaptınız?" diye sorduğumuzda "Okul yaptık, yol yaptık." diyorlar. İyi de okul yapmak, yol yapmak için topladığınız o 2 trilyon doları ne yaptınız, o nerede? Onu sorunca da "Sizin aklınız o işlere ermez." diyorlar. Doğru, bizim o işlere aklımız ermez. Vallahi doğru, bizim o işlere aklımız ermiyor, o yüzden izah etmekte de zorluk çekiyorsunuz” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X