Ukrayna vatandaşı İzmit’ten seslendi: Bize yardım edin

25 Şubat 2022 23:25
Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından bugün gerçekleştirilen savaş karşıtı eyleme katılan Ukrayna vatandaşı Anastasia Boyko, “ Bu iki büyük ülkenin savaşı içinde kendimizi koruyacak güce sahip değiliz, lütfen bize yardım edin” dedi

Bugün İzmit Uğur Mumcu Parkı’nda Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesinin ardından Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından, ‘Emekçiler barış istiyor, emperyalistler savaş istiyor’ sloganı ile basın açıklaması gerçekleştirildi.

“YETERLİ GÜCE SAHİP DEĞİLİZ”

Açıklamanın sonunda yaklaşık 3 hafta önce Erasmus programı kapsamında Kocaeli’ye gelen Kiev’de yaşayan Ukrayna vatandaşı Anastasia Boyko da düzenlenen savaş karşıtı eyleme dahil oldu.Yardım çağrısında bulunan Boyko “Ukrayna’da şu anda bir savaş gerçekleşiyor. Şu anda yeterli güce sahip değiliz, lütfen bize yardım edin.

“YEMEĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Sadece askerlere değil sivil vatandaşlara, havaalanlarına ve herkese ateş açıyorlar. Bu teröristçe bir saldırıdır. Biz de bunu lanetliyoruz ve şu anda kendimizi kurtarmak üzere protesto içindeyiz. Bu iki büyük ülkenin savaşı içinde kendimizi koruyacak güce sahip değiliz. Öğrenciler var. Ekipmana ve yemeğe ihtiyacımız var. Türk halkından bu bilgileri yaymalarını istiyoruz, belki bize yardım edebilirler” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X