Umuttepe’de korku dolu anlar!

27 Mart 2022 13:14
Umuttepe Kampüsü’nde köpek saldırısına maruz kalan öğrenci, yaşadığı korku dolu anları sosyal medya hesabından paylaşarak, “Bugüne kadar köpeklere hiç ön yargım olmadı. Gerçekten çok üzgünüm ve şu an artık çoğu kişi gibi ben de köpeklerden korkuyorum. Bir şeylerin olması için daha kötüsünü mü yaşamamız lazım? Lütfen gerekeni yapın burası kampüs barınak değil” ifadelerine verdi

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsünde geçtiğimiz gün bir öğrenci fakülte çıkışında köpeklerin saldırısına maruz kaldı. Telefonunun video kaydında olması nedeniyle yaşanan korku dolu anların görüntülere yansıması ile birlikte olay, sosyal medyada gündem oldu. Saldırı anında çığlık atarak yardım isteyen öğrenci, o anlarda yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaştı. Öğrenci, köpeklere karşı ön yargısının olmadığını belirterek, konuyla ilgili bir an önce önlem alınması gerektiğini ifade etti.

“KÖPEKLERE GÖRE AYARLIYORUZ”

Saldırıya maruz kalan öğrencinin açıklaması şöyle: “O Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde okuyorum. Bildiginiz gibi Umuttepe’de köpekler yaşamakta ve sayıları 20-30 değil yaklaşık 400-500 civarı. Her şeyden önce şunu belirtmek isterim ki kendimi bildim bileli bahçeli evimizde köpek de beslemekteyiz. Ve bir tane değil, bir iki tane. O yüzden bugüne kadar köpeklere hiç ön yargım olmadı. Buraya geldiğimden beri önce oda arkadaşım bir köpek tarafından isirildi. o korkuyordu normal dedim ama kendim bugüne kadar köpek koşsa bile köpektir koşar havlar dedim. Gece saatlerine kalmayınca köpekler bir şey yapmaz denildi gece saatlerine kalmadım. Herkes gibi normal olanı yaptım ki ben ve benim gibi birçok arkadaşım kampüse yurda giriş çıkış saatlerini köpeklere göre ayarlıyoruz.

“KOCA KAMPÜSTE KİMSE YOKTU”

Daha önceden bir kaç kez bana doğru koşmuslardı, kendimi kapalı alana almıştım ama bu sefer farklıydı ve kimse yoktu. Akşam 6 buçuğa yakın fakülteden çıkıp kütüphaneye uğrayıp ardından yurduma dönecektim lakin yolda kendi halimde yürüyordum. Arada belli bir mesafe vardı. 10 tane köpek belki de daha fazla hepsi birden havlayip benden tarafa doğru koşmaya basladılar. Önce dedim ki hayır sakin ol sana gelmiyorlar panik yapma dedim. Lakin hepsi birden çevremi sardı bana ufak bir alan bırakıldı ve yanımda kimse yoktu. Her şeyi geçtim koca kampüste hiç kimse yoktu. Beş, on dakika boyunca benim üzerime doğru gelip havlamaya başladılar o an ağızdan çıkan tek şey yardım edin diye bağırıp çığlık atmam oldu, Sırt çantam vardı onu savurup kendime alan açmaya çalıştım elim ayağıma dolanmıştı. Hem korku hem şok içindeydim.

“KÖPEKLERE BAKILMIYOR”

Hiçbir şekilde kimse gelmedi yanıma. Çığlığım kimseyi duyurmaya yetmedi, çantamı savurmaktan başka bir şey kalmadı ve en sonunda ben de yorulmuştum her şeyi göze alıp o an ısırılmaya göz yummustum. Şu an ısırlmadım evet ama o an çantam yanımda olmasaydı ben kendimi koruyamasaydım belki şuan hafif sıyrıklar değil de daha kötü bir halde olcaktım. Çünkü 10 tane köpeğin saldırısından bahsediyorum. Gercekten hiç bir kinim nefretim olmadı hayvanlara bunu bu yüzden yazmıyorum. Sadece olayın fazla hafife alındığını düşünüyorum. Evet bu köpekler on yıldır belki de daha fazla bu kampüsteydi. Ama artık bu köpeklere bakılmıyor su dahil verilmiyor. Hayvanlar yerde, erimiş karlı çamurlu suları içiyor ve aç bir şekilde oldukları için biz öğrencilere saldırıyor.

“LÜTFEN BİR ŞEY YAPIN”

Bu sadece kız öğrenciler olarak değil erkekler de dahil bir çok erkek arkadaşım şikayetçi bu durumdan. Yüzlerce köpek var ve hepsinin yemeğine yetişilemiyor anladığım ve gördüğüm kadarıyla. Bugün yaşadığım olayı telefonum yanlışlıkla kayda almış. O anki korkularım, çaresizliğim ve haykırışlarım. Gercekten çok üzgünüm ve şu an artık çoğu kişi olduğu gibi ben de köpeklerden korkuyorum, lütfen bir şey yapın. Benim nerdeyse her gün okulum var. Sabah 9, akşam 6. yaşadığım olayı daha atlatamadim bile Gercekten daha fazla kişinin korku içinde olmasını istemiyorum. Bir şeylerin olması için daha kötüsünü mü yaşamamız lazım? Lütfen gerekeni yapın burası kampüs barınak değil."

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X