Ünlü: İzmit, İzmit olalı böyle zulüm görmedi

20 Ekim 2020 15:24
MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e önce aslına bayraklar için teşekkür etti ve sonrada gerçekleşen caz konserini eleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Aydın Ünlü, partisinin il başkanlık binasında basın açıklaması gerçekleşirdi. Ünlü, haftalık olağan basın açıklamasında ulusal ve yerel gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Ünlü, İzmit Belediyesi’ne asılan Türk ve Azerbaycan bayrakları nedeniyle İzmit Belediyesi’ne teşekkür ettikten sonra aynı akşam kent meydanında verilen caz konseriyle de samimiyetsiz bir tavır ortaya konduğunu söyledi. Ünlü, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen caz konseri için, “İzmit böyle zulüm görmedi” dedi.

“SAMİMİYET İSTİYORUZ”

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, “İzmit Belediye Başkanının Belsa Plaza binasına astığı ters Türk Bayrağı savaş anlamına gelir. Bu hassasiyeti gösteren belediye başkanına buradan teşekkür ediyoruz. Aynı günü akşamı Azerbaycan’da şehitlerin olduğu gecede caz konserini valilik meydanında vermesini de konuya ne kadar samimiyetsiz olduğunun göstergesidir. Bir samimiyet istiyoruz. Şehitlerin olduğu gün caz konseriyle İzmit, İzmit olalı böyle bir zulüm görmemiştir. Bunları yapacağına kendi partisinin iç karışıklarını düzelmesini, şovu bırakıp İzmit’e hizmet etmesini bekliyoruz. CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı da bu konuyla hassasiyetten ilgilenecektir” dedi. 

“İNANÇLARIMIZ NE DİYORSA ONU YAPTIK”

MHP tarafından başlatılan askıda ekmek kampanyasına yapılan eleştirilere sert cevap veren İl Başkanı Ünlü, “Türkiye ekonomisi üzerinde ganimet avcılığına soyunan devamlı karamsar senaryolar yazan hastalık ruhlar elbette partimizin duruşunu idrak edemeyeceklerdir. İdrak için insani değerlere hürmet lazımdır. İdrak için ihanete ve işbirlikçiliğe sırt çevirmek mutlak olmalıdır. Un fiyatlarındaki artışın ekmeğe de yansıdır ifade edilmiştir. Bu durum karşısında askıda ekmek kampanyasını başlatarak dar gelirli vatandaşlarımıza gücümüz nispetinde destek vermeye gayret ettik. Ekmek fiyatlarının artış gösterdiği 2012 yılında Samsun’da olduğu gibi askıda ekmek kampanyamızı ilan etmiştik. O tarihlerde kendisi bile devası olmayan şahıs ekonomi bakanlığı görevini icra ediyordu. Biz her daim inançlarımız ne diyorsa onu yaptık” dedi. 

“KRİZ TACİRLERİ OLDUĞU AÇIKTIR”

“Biliyoruz ki bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz” diyen Ünlü, “‘Milliyetçilik askıda ekmek koymak değildir’ diyen ekmeksiz siz ne bilirsiniz milliyetçiliği diyoruz. Askıda ekmek kampanyamızı eleştiren odakların milletimizin ekmeğinden çalmak için bahane hazırlayan kriz tacirleri olduğu açıktır. Biz ekmeği askıya koyarak helalden yana tavrımızı koyduk. Zillete düşenleri de tarihin askısına koyup postlarını tartacak olanda büyük Türk Milletidir. Biz ekmek, millet, bereket, beka diyoruz. Cumhur İttifakı sayesinde büyük Türkiye hedefine ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X