Uygun: Önce rant alanına çevirdiler şimdi satacaklar!

28 Nisan 2022 17:59
Körfez Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Erkan Uygun, 2020 yılında Körfez Belediyesi’ne ait bir arsanın sanayi alanına çevrilmesinin ardından, Körfez Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında söz konusu arsanın şatışı için onay isteneceğini açıkladı. Uygun, “2020 yılında rant alanına dönüştürdükleri arsayı şimdi satışa çıkarıyorlar” dedi

Körfez Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Erkan Uygun, 2020 yılında Körfez ilçesi Güney Mahallesi’nde bulunan ve otopark olarak kullanılan 1781 metrekarelik arsanın sanayi alanına çevrilmesine tepki göstermiş ve arsanın ilerleyen dönemde bir rant alanına dönüşmemesi için uyarılarda bulunmuştu. Belediyeye ait olan otopark alanının sanayi alanına çevrilmesinin adrese teslim bir karar olduğunu ve bu yüzden bu karara karşı olduklarını belirtmişti. Aradan geçen 2 yılın sonunda, söz konusu arsanın satışa çıkarılacağı öğrenildi. 9 Mayıs’ta gerçekleşririlecek olan Körfez Belediyesi meclis toplantısında satış için onay kararı oylanacak. 

“2020 YILINDA KARŞI ÇIKMIŞTIK”
Yaşanan gelişmeler üzerine konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Körfez Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Erkan Uygun, 2020 yılında arazinin sanayi alanına çevrilmesine karşı çıktıklarını belirterek, “Aralık 2020 tarihinde Körfez Belediyesi meclis toplantısında otopark alanı olan Güney Mahallesi 2695 ada 4 parseldeki belediyemize ait olan 1781 metrekare arsayı Aralık 2020 meclisinde sanayi alanına çeviren sayın Şener Söğüt’e o tarihte karşı cıkmıştık neden sanayi alanına çeviriyorsunuz diye” ifadelerini kullandı.

“SATA SATA BİR ŞEY BIRAKMAYACAKLAR”
9 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Körfez Belediyesi’nin meclis toplantısında söz konusu arsanın satışı için onay isteneceğini vurgulayan Uygun, “Gelin görünki 9 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak meclis toplantısında bu arsanın satışı için meclisten onay isteyecek.Toplamda belediyemize ait 7200 metrekare arsa satışı için onay alacak,Körfez halkına ait olan bu arsaları satacaklar.Sata sata Körfez halkına ve yarınlarımıza birşey bırakmayacaklar” dedi.
 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X