Vatandaşın sesini duymadılar, kayma temele kadar geldi

19 Kasım 2023 21:19
Körfez ile Derince arasında Kaşkaldere ve 95 Evler mevkiinde devam eden yol çalışması sırasında başlayan toprak kayması büyüyerek çevredeki evlerin temellerine kadar ulaştı.

3 Kasım 2023 tarihinde ilk kaymalar yaşandığında yetkilileri uyaran vatandaşların sesi duyulmayınca binada çatlamalar, temelde kaymalar başladı. Devam eden yol yapım çalışmaları sırasında yumuşak olan toprakta kaymalar başladı. Körfez Esentepe Mahallesi tarafındaki parsellerde başlayan toprak kayması çevrede evleri olan vatandaşları korkuttu ve durum yetkililere iletildi. Uyarılara rağmen önlem almak ve kazık çakarak toprak kaymasını engellemek yerine kazılar devam etti.

Kazılar devam ettikçe parseldeki heyelan daha da arttı ve çevrede evleri olan aileler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne giderek uyarılarına devam ettiler. Ancak, aradan 16 gün geçmesine rağmen vatandaşın sesini duymayan belediye yetkilileri çalışmaları önlem almadan devam ettirdiler. Bu akşam yağan yağmurun da etkisi ile toprak kayması hızlandı ve iddialara göre heyelan çevredeki bir evin temeline kadar uzadı, bahçe duvarlarında geniş çatlaklar oluştu. Aile, savcılığa suç duyurunda bulunmaya karar verirken yetkililerin hiçbir şey yapmamaları halkın isyanına neden oluyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X