Veli-Der'den CHP'ye ziyaret

01 Ekim 2017 00:18
Veli-Der (Öğrenci Veli Derneği) CHP Kocaeli İl Örgütü'ne ziyarette bulundu

Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Hicran Turan, Eğitim Sen Hukuk Sekreteri Ayda Işık Sevim ve eski yönetim kurulu üyesi aynı zamanda Veli-Der’in (Öğrenci Veli Derneği) Kuruluş çalışmalarını yürüten Göksel Yılmaz, CHP Kocaeli İl Örgütü’nü ziyaret ederek Kuruluş aşamasında olan Veli-Der hakkında bilgi verip destek istediler.

VELİ-DER’İN AMACI LAİK BİLİMSEL VE KAMUSAL EĞİTİMDİR

Dernek hakkında bilgi veren Veli-Der’in (Öğrenci Veli Derneği) kuruluş çalışmalarında yer alan Göksel Yılmaz, “Merkezi İstanbul’da olan bir dernek. Türkiye’de rejim değişikliği en fazla eğitim üzerinden yapılıyor. Dindar ve kindar nesil yetiştirme projesi hayata geçirilmeye çalışılıyor. En son pratikte ise TEOG olayı var. Geleceğimize sahip çıkmak için biz veliler ve öğretmenler olarak birlikte hareket etmeliyiz. Veli-Der’in amacı laik, bilimsel ve kamusal eğitimdir. Artık itiraz etmek, teşhir etmek yetmiyor. Ciddi şekilde mücadele edilmesi örgütlü hareket edilmesi gerekir. Sizlerden de bu konuda destek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP’Yİ BU OLUŞUMUN İÇİNDE GÖRMEK İSTİYORUZ

Eğitim Sen olarak Veli-Der’i desteklediklerini söyleyerek sözlerine başlayan Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Hicran Turan, “Biz Eğitim Sen olarak bu oluşuma destek veriyoruz. Çünkü saldırı hepimize karşı yapılıyor. Laik, bilimsel bir eğitim için hepimizin bu gidişata karşı durması gerekir. Birlikte mücadele etmemiz gerekir. Bizler Cumhuriyet Halk Partisini de bu oluşumun içinde görmek istiyor desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Çocuklarımızın laik, bilimsel, ilgi ve yeteneklerine uygun eğitim almaları için bizlerde bize düşen görev ne ise seve seve yapmaya hazırız. Her konuda kapımız sizlere açıktır, şahsım ve örgütüm adına her türlü desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X