Yeğen, enişte, eş, dost... Başkan Şayir akrabalarına çalışmış!

28 Nisan 2021 13:23
Dilovası Belediyesi Belediye Başkanı Hamza Şayir'in, kendi ailesine ait şirketlerden belediyeye kestirdiği faturalar ortaya çıktı

Dilovası Belediye BaÅŸkanı Hamza Åžayir’in akrabalarına ait ÅŸirketlerden belediyeye faturalar kesildiÄŸi iddia edildi. Ä°ddiaya göre BaÅŸkan Åžayir, belediyenin reklam iÅŸlerini yeÄŸeni ve eniÅŸtesine ait reklam ajanslarına yaptırdı. Belediye BaÅŸkanı Hamza Åžayir’in yeÄŸeni Esra SoydaÅŸ Çakan’a ait Es Ajans’tan belediyeye 482 bin 735 Türk Lirası fatura kesildi. Åžayir’in eniÅŸtesi Cemalettin SoydaÅŸ’a ait olan Gaye Reklam Tabela’dan ise 490 bin Türk Lirası fatura kesildiÄŸi görüldü. Åžayir’in yeÄŸeni ve eniÅŸtesi AKP’li belediyeden toplamda 972 bin 735 lira aldı.

AKRABA VE YANDAÅžLARA 1 MÄ°LYON 271 BÄ°N

Dilovası Belediyesi’ne Es Ajans ve Gaye Reklam haricinde AKP Dilovası Eski Ä°lçe Yönetim Kurulu üyesi Ünsal Polat’ın eÅŸi ve ÅŸuan belediye baÅŸkan sekreterliÄŸini yapan Duygu Polat’a ait Reta Reklam’dan da toplamda 299 bin 179 liralık fatura kesildi.

“ŞİŞİRME FATURA YAPMIÅžLAR”

Oda tv’de yer alan habere göre, isminin gizlenmesini isteyen Dilovası Belediyesi Meclis Üyesi, “Ä°lçemizin nüfusu 51 bin 60 kiÅŸi. Toplamda 54 tane reklam panosu var. Bu reklamlar için bu kadar para nasıl harcanır? Ayrıca Cemalettin SoydaÅŸ’a ait Gaye Reklam’ın kestiÄŸi faturada reklam panosu için 75 adet denmiÅŸ, bizim ilçemizde 54 tane reklam panosu var. Bu faturalarda ÅŸiÅŸirmeler var.” ifadelerini kullandı.

“ADETA TEFECÄ°LÄ°K YAPMIÅžLAR”

Meclis Üyesi ayrıca piyasa fiyatı 35-40 Türk Lirası olan malların faturaya 140 Türk Lirası civarında yansıtıldığını belirterek, “Biz bunu da sorduk, aldığımız cevap ise iÅŸleri gözler önüne seriyor. Bize ‘Belediye ödemeyi geciktirdi, o yüzden fiyat yükselttik.’ Dediler. Yani adeta belediyeye tefecilik yapmışlar.” dedi.

“HEDÄ°YELÄ°K BAL”A 50 BÄ°N LÄ°RA

Ulaşılan belgelerde bir diÄŸer dikkat çeken harcama da belediyenin “Hediyelik bal alınması” açıklaması ile yaptığı ödeme. Belgeye göre Dilovası Belediye, hediye edeceÄŸi bal için toplamda 50 bin 940 lira ödeme yaptı.

YAZARIN DÄ°ÄžER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X