Yıldırım: AK Parti’de bir kan değişikliği yapacağız

19 Nisan 2017 12:17
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım “AK Parti’de bir kan değişikliği, bir can değişikliği olacak” dedi

Başbakan Binali Yıldırım Ankara’da düzenlenen AK Parti İl Başkanları toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP’nin YSK’ya yaptığı “referandum iptal edilsin” başvurusu hakkında konuşan Başbakan Binali Yıldırım “Kararı verecek olan YSK’dır” dedi. Kılıçdaroğlu’nun “YSK'nın kararını protesto haktır” sözlerine de değinen Başbakan Yıldırım “Halkın kararı nettir, sonuç evettir. İtirazlar, YSK’nın değerlendirmesi sonucu paylaşılacaktır. Biz görevimizi yaptık. İtiraz hukukun aracıdır ama bunun dışına çıkıp sokağa halkı davet etmek yanlıştır, meşruiyet çizgisinden çıkmaktır. Halkın tanıdığı sonuçları ana muhalefet partisinin tanımaması yanlıştır, bu yanlıştan dönülmeli” dedi.

KAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPACAĞIZ

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’ye üyeliğiyle ilgili takvimin YSK kararının ardından şekilleneceğini belirterek, AK Parti’nin 2018’de kongreye gideceğini duyurdu. Yıldırım “AK Parti zaten bir kongre sürecine girmiştir. Bu yıl içinde il-ilçe teşkilatlarındaki kongre sürecimizi tamamlayacağız. Bir kan değişikliği bir can değişikliği olacak. 2018’den sonra da yerel seçimlere ağırlık vereceğiz. Süreç böyle işyelecek. Kesin sonuçların ilanıyla Cumhurbaşkanımızın partisiyle ilişiği tekrar yasal olarak kurulabilecek. 2018’de olağan kongremizi yapacağız. 3 Kasım 2019 Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlığımızı sürdüreceğiz. Kan değişikliği yapacağız” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X