Yıldız: Akşener Cumhurbaşkanı olmalı

18 Ekim 2022 16:04
İyi Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız önderliğinde il binasında gerçekleşen basın açıklamasında kırsal mahalleler konusuna değinirken, Yıldız seçim öncesi açıklamalarda bulundu

İyi Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ile birlikte 18 Ekim Salı günü saat 15.00 itibarıyla il binasında kırsal mahalleler konusu ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi. Yıldız, basın açıklaması sırasında gerçekleşecek seçimler öncesi istişareler neticesinde tekrardan aday olmayı düşünmediğini belirtti. Gerçekleştirilen basın açıklamasında Kocaeli genelinde kırsal mahalle diye adlandırılan köyler adına eski statüye dönmesini istediklerini belirten İyi Parti köylülerin çok büyük kayıpları var olduğunu ifade eden açıklamalarda bulundu.

 

ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM

Gerçekleşecek seçimler öncesi açıklamalarda bulunan Yıldız, istifa etmeyeceğini ifade ederek şu sözlere yer verdi: “Delege seçimleri başladı 300 civarı ilçede müracaatlar var. İlçe delegeleri seçildikten sonra. Bütün illerde tek liste olması gerektiğini tavsiye ettik seçimlere güçlü girmek için. İnanıyorum ki gücümüze güç katacağız. Tek liste tavsiyemize yüzde 90’ın üzerinde uyum sağlanıyor. Delege seçimlerimizi oldukça demokratik şekilde gerçekleştiren bir partiyiz. Ocak veya Şubat ayında il kongremiz olacak. Tekrar aday olmayı düşünmüyorum. Ben aday olmayacağım demiyorum aday olmayı şu anda düşünmüyorum. İstişareler neticesinde genç dinamik arkadaşlarımızla birlikte partinin bizden sonra gelenler ile birlikte iktidar olacağını düşünüyoruz. 

 

AKŞENER CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMALI

Sayın genel başkanımız Meral Akşener’in yol arkadaşı olarak milletvekili olmasından ziyade Cumhurbaşkanı adayı olmasını tavsiye edenlerdenim. Gelen beklentilerde bu yönde şu anda. Gönlümüzden geçen bu altılı masada ne çıkar ne karar verilir bilmiyoruz ama İYİ Partililerin talebi de bu yönde yer alıyor. Milletvekili olursa çok kısır bir döngünün içine çekeriz Türkiye’nin adayı olursa daha iyi olacaktır.

 

KÖY BİR TÜZEL KİŞİLİKTİR

Konu ile alakalı İyi Parti; “Büyükşehir’e soruyoruz Büyükşehir belediyesinin bu iş için tamam deyip sonrasında herkes kendi yapsın diyerek geri çekilmesi bir soru işareti yaratıyor. Köy bir tüzel kişiliktir. Köylülerin bir gecede tüzel kişiliği ellerinden alındı. Hayvancılıkla uğraşanlar başka yerlere itildi.

 

BÜYÜKŞEHİR MAĞDURİYETLERİ GİDERSİN

Ortak varlıklar (meralar, gayrimenkuller, işletmeler) ilçe belediyelerine devredildi. Kimi yerler satıldı, yapılaşma oldu. Ahır ve benzeri yapıların yapılması zorlaştı. Bürokrasi arttı. Hayvancılıkla uğraşanlar, koku yapıyor diye bulundukları bölgelerden uzaklaştırılmaya başlandı. Çiftçiler; su ücreti, emlak vergisi ve imar harcı gibi ek maliyetleri kaldıramaz. Köylülerin mağduriyetlerinin giderilmesi büyükşehirden talebimizdir.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X