Yıldız: Hükümet maskede sınıfta kaldı

16 Nisan 2020 15:03
CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız, yaptığı basın açıklamasında Dünya Sağlık Örgütü’nden olumsuz sonuçlar geldiğini, buna rağmen hükümetin maske temini ve dağıtımında sınıfta kaldığını söyledi

Yıldız, virüsten korunmada önemli bir faktör olan maske dağıtımında, önce PTT kanalının devreye sokulduğunu, alt yapı uygun olmadığı için eczanelerin devreye sokulduğunu ama bunda da yeterli olunmadığını ifade ederek, “Bu konu siyasi arguman olmamalı ama yapılacak yanlış ve eksikliklerin acısını vatandaş çekmektedir. Maske satışı fahiş fiyat nedeniyle yasaklandı ama vatandaş ücretsiz maskeye ulaşamadı. Umarız bu konu ilerde düzeltilir” dedi. Yıldız, “Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Henri Kluge, son yaptığı açıklamada: "Almanya, İspanya, İtalya ve İsviçre'den pozitif veriler geliyor fakat bazı ülkelerde azalma yok ya da artış var. Bu ülkeler arasında İngiltere, Türkiye, Belarus, Ukrayna ve Rusya yer alıyor" ifadelerini kullandı.

"EYLEMDE SINIFTA KALDI"

Bu durum göstermektedir ki; koronavirüs salgını, ülkemiz gündemindeki önemini yitirmemelidir. Gerek hükümet gerekse de vatandaşlar, bu salgından korunmaya dönük önlemlere özenle riayet etmelidir. Bu önlemlerin en önemlisi; “maske ve eldiven” kullanımını teşvik etmek ve arttırmaktır şüphesiz. Bu bağlamda; hükümetin sorumlu yetkilileri, önceki yaptığı açıklamalarda vatandaşa ücretsiz maske temin edileceğini deklare etmişlerdir. Ayrıca piyasada oluşabilecek art niyetli tutumların önüne geçmek adına vatandaşlara bireysel maske satışları yasaklanmıştır. Görünürde makul görülen bu tedbirler, eyleme geçme hususunda maalesef sınıfta kalmıştır. Zira hükümetin vatandaşlara maske temininde ciddi sıkıntılar doğmuştur ve halen daha birçok vatandaş, kendilerine vaadedilen maskelere erişememiştir. Alternatif olarak satılan yüksek ücretli maskelerin hangi koşullarda üretildiği de belirgin değildir. Medyada yer alan ve bu maskelerin üretildiği ve hiçbir hijyen kuralına riayet edilmeyen bu merdiven altı kurumlar, salgınla mücadele hususunda korkutucu sonuçlar doğurabilir.

BELİRSİZLİKLERLE DOLU

İlk etapta maske temini için vatandaşa gösterilen E-PTTAVM kanalının, maske dağıtımını gerçekleştirecek gerekli alt yapıya sahip olmadığı görülmüştür. Hükümet bu noktada, vatandaşların bu maskeleri, E-Devlet üzerinden yapacakları başvuru neticesinde eczanelerden alacağını söylemiştir. Ancak bu konuda gerekli çalışmaların yapılmadığı da üzülerek görülmüştür. Zira çoğu eczacı, süreçle ilgili bilgilendirilmediğini ifade etmiştir. Şu anda ilk etap için İstanbul ve Ankara’nın pilot bölge seçilip sonra diğer illere sürecin yayılacağı bilinmektedir. Ayrıca bu süreç sonunda dağıtılacak maskelerin de, virüsün insanlara bulaşmasını önleyecek donanımda olup olmadığı, kafalarda ciddi soru işaretleri barındırmaktadır. Bütün bunlara ek olarak; bu virüsle mücadele kapsamında can siperane görev yapan eczacı vatandaşlarımızı kafası belirsizliklerle dolu kalabalıkların önüne sürmek kabul edilemez. Zira eczacılar da, sadece bugün değil her zaman, ülkemizin daha müreffeh bir yer olması için mücadele edecek bir topluluktur. Bu sebeple virüsün en çok tehdit ettiği meslek gruplarından birisi olan eczacılarımıza karşı yapılan bu tutum kabul edilemez.

ŞEFFAF SÜREÇ, ETKİN YÖNETİM

Bizler, CHP olarak hükümetten şeffaf bir süreç yönetimi beklerken geldiğimiz bu noktada görülmektedir ki; hükümet bu konuda vatandaşları doğru ve etkin bir şekilde bilgilendirememiştir. Fakat bu durum, siyasi bir tartışma argümanı olmaktan ötedir ve yapılacak yanlışların faturasını vatandaş olarak bizler canlarımızla ödeyebiliriz. CHP, bu durumun farkındadır ve buna göre hareket edecektir. Bu bağlamda karar mercilerine çağrımız ise: “Şeffaf süreç, etkin yönetimdir.” Kamuoyuna saygılarımızla…” şeklinde konuştu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X