Yıldız: Şener Söğüt’e bütçe dayanmıyor

07 Haziran 2023 13:10
Demokrat Parti Körfez İlçe Başkanı Veli Yıldız, seçimlere 9 ay kalmasına rağmen belediyenin halen daha bütçe hesaplarını tutturamadığını, Şener Söğüt’ün her fırsatta ek bütçe, kredi ile gündeme geldiğini belirterek, “Elinde dev bir bütçe olan Şener Söğüt’e para dayanmıyor, vatandaş ne yapsın” dedi

Veli Yıldız, iktidarın her fırsatta ekonomik kriz gerçeğini inkar ettiğini, sahte enflasyon rakamlarıyla halkı kandırıp, memur ve emeklilerin paralarını cebinden aldığını söyleyerek, “Asıl enflasyon rakamları ve yaşanan devaülasyon bu ek bütçe talepleri ile ortaya çıkıyor. Emekliye yüzde 25 verip, sadaka gibi üzerine yüzde 5 bağış yapılırken, belediyenin ek bütçe talebinde oranlar yüzde yüzleri geçiyor. Madem ki enflasyon bu kadar düşük, neden daha önce de defalarca alınan ek bütçeler yetmedi de, şimdi yeniden talepte bulunuluyor? Halkı kandırarak bir yere varılamaz, gerçek eninde sonunda Tüik rakamlarında olmasa da, belediye rakamlarında ortaya çıkıyor. Şimdi de aynı oyun tekrar tekrar oynanıyor. Ücretsiz doğalgaz faturaları ileri sürülerek alay edercesine sıfır enflasyon rakamı açıklandı. Peki, doğalgaz faturaları yüzde iki yüz artarken niye bu rakamlara yansımadı da, sıfır fatura gelince yansıdı? Yaklaşık 700 milyon lira bütçeye sahip olan Körfez Belediyesi’ne bu para yetmezken, enflasyon karşısında ezilen vatandaş ne yapsın?” dedi.

Veli Yıldız, belediyede paranın gereksiz harcamalar ve sürekli şişirilen kadrolara gittiğini de iddia ederek, “5 yılkın sonuna doğru bakıldığında Körfez’de belediye tarafından yapılan bir icraat yok. Yapılmaya çalışılan bazı projeleri de Büyükşehir Belediyesi yaptı ve yapıyor. Bu durumda Körfez Belediyesi’nin bütçesinin sürekli şişirilen kadrolara, anlamsız harcamalara, yandaşa kiralık fotokopi makinalarına gittiğini düşünüyoruz. Yalnızca fotokopi makinaları konusunda bile İzmit Belediye Başkanı gelir gelmez adım atmış ve kendi makinalarını alarak belediyeyi kara geçirmiştir. Seçime 9 ay kaldı, Şener Söğüt’ün bunun da biz yaptık diyebileceği önemli bir eseri yok ama dev bütçeler yetmiyor. İnsanlar emekli oluyor onların paraları, tazminatları, sözleşme farkları ödenemiyor, ama bütçe de yetmiyor. Bu durumda ya halktan gizlenen dev enflasyonlar yaşanıyor, ya da paralar gereksiz harcanıyor demektir” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X