Yıldızlı, Büyükakın’a yüklendi: Sanki her sorunu çözmüş bir tek hamam kalmış!

17 Aralık 2021 16:04
Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında yaşanan hamam ve park tahsisi tartışmalarına değinen CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, “Fatma Kaplan Hürriyet yalnız değildir. Tahir Bey konuyu değiştirip algı yaratmaya çalışıyor, çünkü vatandaşın ekonomiyi konuşmasını istemiyor. Sanki kentin tüm sorunlarını çözmüş de bir tek hamam kalmış” dedi

Tarihi Süleyman Paşa Hamamı ve Şehr-i İzmit Kafe, yeni çehresiyle İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tarafından geçtiğimiz günlerde hizmete açılmıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin dün gerçekleştirilen meclis toplantısında ise açılışı gerçekleştirilen Süleyman Paşa Hamamı ve Şehr-i İzmit Kafe’nin içerisinde bulunduğu alanın, İzmit Belediyesi’ne olan tahsisinin iptali görüşüldü. Madde görüşüldüğü sırada İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın arasında hararetli bir tahsis tartışması yaşandı.
BÜYÜKAKIN-HÜRRİYET TARTIŞMASI
Büyükakın Hürriyet’e, “Sürekli kamuoyuna yanlış bilgi veriyorsunuz. Kamuoyunu yanıltıyorsunuz. Daha önce de bunu yaşadık. Kavga yaratmaya çalışıyorsunuz. Sadece kavga çıkarmak istiyorsunuz. Yaptığınız iş olmadığı için kavga çıkarıp siyaset yapıyorsunuz” ifadelerini kullandı. Hürriyet ise, “Algı yönetimi konusunda çok iyi ders çalışmışsınız. Kamuoyunu yanıltıyorsunuz. Algı yönetmeyiniz. Siyasi ayrımcılık yapmayın” ifadeleriyle Büyükakın’a karşılık verdi.
“HÜRRİYET SAHİPSİZ DEĞİL”
Yaşanan gelişmelerin ardından tahsis tartışmasını değerlendiren CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı ise, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in sahipsiz olmadığını belirterek, “Tahir Bey sanki Kocaeli’nin bütün sorunlarını çözmüş; sosyal alan sorununu, yeşil alan sorununu çözmüş, geriye tek sorun hamam kalmış. Kendisi konuyu değiştirip algı yaratmaya çalışıyor, çünkü vatandaşın ekonomiyi konuşmasını istemiyor. Algıyı faklı bir yöne çekmeye çalışıyor” dedi. 
POZİTİF AYRIMCILIK VURGUSU
Yıldızlı, mecliste yaşanan siyasi ayrımcılık tartışmasına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Meclis toplantısında tahsis tartışması üzerinden, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a yönelik kullandığı, “Siyasi ayrımcılık yapmayın 11 AKP’li belediyenin başkanı değilsiniz. İzmit Belediyesi’ne ayrımcılık yapma hakkınız yok” ifadelerine değinerek, “Eğer durum tam tersi olsa. Yani Büyükşehir Belediyesi bize ait olsa ve şehirde sadece bir AKP’li belediye olsa ne istiyorsa öncelikle onu yaparım. Yani böyle bir durumda o tek belediyeye pozitif ayrımcılık yaparım. Kocaeli’ye bakan geldiyse de önce bakanın yanına AKP’li belediyeyi çağırım” diye konuştu. 
Sefa GARDİYANOĞLU

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X