Yıldızlı: Nereden davet gelirse hayırlı olsuna gideriz

21 Haziran 2022 17:45
CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı CHP İl Yöneticilerinin HDP İl Kongresi’ne katılması ile ilgili eleştirilere cevap vererek, “HDP mecliste temsil edilen bir partidir. Nereden davet gelirse hayırlı olsuna gideriz, ya da çiçeğimizi yollarız. Şerefli yöneticilerimiz de gitti ve hayırlı olsun diyerek ayrıldılar” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, bugün il binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programa; Başkan Yıldızlı’nın yanı sıra CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ve il yöneticilerİ katıldı.

“ÜLKENİN TEK BİR PARÇASINI SATMAYIZ”

CHP İl Yöneticilerinin HDP’nin İl Kongresi’ne katılmasıyla ilgili eleştirilere cevap veren Yıldızlı, “Partilerin kongreleri oluyor davet alıyoruz. Bizler kuruluş partisiyiz. CHP bu ülkenin birleştirici gücüdür. Tüm siyasi partilerle görüşebilen tek partidir. Hafta sonu gerçekleştirilen HDP Kongresine biz yöneticilerimizi gönderdik. Bize davet gelen her kongreye ya gideriz ya da çiçek yollarız. Bu şerefli yöneticilerimizi ben yolladım. Onların SEKA’yı, şeker fabrikalarını sattıkları gibi hiç bir yöneticimiz ülkenin tek bir parçasını bile satmaz. 

KİN VE NEFRETTEN BAŞKA BİR ŞEY ÜRETMİYORLAR

Süleyman Şah Türbesi’ni, TRT’nin ekranı çıkardığı kişiyi de unutmadık. Ülkenin ihtiyacı olan şey huzurdur. Fitne fesata gerek yoktur. HDP mecliste temsil edilen bir partidir. Nereden davet gelirse hayırlı olsuna gideriz, ya da çiçeğimizi yollarız. Şerefli yöneticilerimiz de gitti ve hayırlı olsun diyerek ayrıldılar. CHP avukatlık gruplarında kurulan bir parti değildir. İktidarlarında kin ve nefretten başka hiçbir şey yapmadılar. HDP’den gelen davete şerefli yöneticilerimiz katılmış hayırlı olsun diyerek ayrılmışlardır. Söyleyecek bir şeyleri kalmadığı için buralara yöneliyorlar” dedi.

“HALKIN ARASINA İNİN”

CHP’nin pazar ve otogar ziyaretlerine değinen Yıldızlı, “Pazara çağırdık gelemediler. Orada halk ne dedi duydunuz. Pazarda çeyrek karpuzun satıldığını gördük. 400 lira ile bir gram meyve alamadık. Halk her şeyi görüyor. Pazardan terminale geçtik. Otogarda bilet alan sayısı o kadar az ki. Saray ve etrafındakilerin umrunda mı bunlar, değil. Hayal satmaya devam ediyorlar. Biraz halkın arasına inin. Başiskele esnafı kan ağlıyor. Sokağa inecek yüzleri yok. Bizler Aksoy Araştırma ile çalışıyoruz seçim anketleri için. Bir iki haftaya Kocaeli için anket sonuçlarını  vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“SANDIĞIN GELMESI LAZIM”

İzmit meclisinde yaşanan gerginliğin ardından CHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Demirtaş’ın görevden alınmasını isteyen AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney’e cevap veren Yıldızlı, “Mehmet Demirtaş’ın tırnağını vermem, tüyünü vermem.. Fiket Hocaoğlu ile igili ne yaptılar. Genel Başkanımıza küfretti. Bizden bir küfür duydunuz mu? Derince’deki Kültür Müdürü ile ilgili ne yaptılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Derince Belediye Bşkanı ne yaptı? O zaman o araçları verseydiler o araçlar belediyenindi. Bizim partimiz veya başkası olur sonuçta kamuya ait olacak. Bugün de aynı izni vermediler. Her şey günden güne artıyor. En kısa zamanda sandığın gelmesi lazım. Ülkeye barışı, huzuru getimemiz lazım” şeklİnde konuştu.

“SANA MI SORACAĞIZ?”

Yıldızlı Büyüykşehir’in projelerini eleştirerek, “Tahir Büyükakın çok güzel hayaller satıyor. Teleferik Projesi üzerinden, Kültür Havzası Projesi üzerinden kaç hafta geçti. Cedit’te problem var diyoruz. Sna mı soracağız neyi konuşacağımızı? Bahane üretmeyeceksin. Çözüm üreteceksin. Bir metro mu açtın ki konuşuyorsun? Güzel projeleri tebrik ederiz. Haftaya mutlu şehrin utanç tablosunu sergileyeceğiz. Kentin 20 senesini çaldılar. 20 senede kin, nefret ve hakaret getirdiler. Biz kimseye hakaret etmiyoruz” dedi. Araç kiralamalarla ilgili konuşan Yıldızlı, “Önümüzdeki hafta kiralık araçlarla ilgili belediyelerin ne kadar para ödediğiini ortaya çıkaralım. Örneğin Gebze Beleiyesi kiralamaya ne kadar para ödüyor? Kiralamalar gerçekten kıymetli mi? Buna bakalım” dedi.
 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X