4 yaşındaki Göktuğ’u erkek kabul edip hamama almadılar

04 Mart 2017 20:59
Gölcük Belediyesi tarafından işletilen Yazlık Ilıcası'nın görevlileri, 8 bayan ve bu bayanlardan birine ait 4 yaşındaki Göktuğ Birinci’yi “Erkekler kadın hamamına giremez” diyerek içeri almadı

Gölcük’te 2013 yılında hizmet vermeye başlayan ve Gölcük Belediyesi tarafından işletilen kaplıca statüsündeki Yazlık Ilıcası, gerek Kocaeli gerekse Türkiye’nin farklı illerinden gelen konukların beğendiği bir merkez haline geldi. Ancak zaman zaman yönetimsel sıkıntılar yaşandığı için Yazlık Ilıcası ile ilgili şikayetlerin geldiği de oluyor. Bunlardan bir diğeri de geçtiğimiz günlerde yaşandı. Aynı iş yerinde çalışan 8 bayan ve bu bayanlardan birine ait 4 yaşındaki çocuk, hamamın kapısından geri çevrildi. Geri çevrilmesinin nedeni ise 4 yaşındaki Göktuğ Birinci’nin erkek olması.

İÇERİYE ALINMADILAR

Aynı iş yerinde çalışan Merve Akçay, Ayşe Şenoğlu, Gamze Aliz, Nurten Altan, Neslihan Ayyıldız, Hümeyra Oruç, Semra Yılmaz, Şule Birinci ve 4 yaşındaki oğlu Göktuğ Birinci, Yazlık Ilıcası’na gitti. Hem stres atmak, hem birlikte vakit geçirmek ve sağlıklı bir aktivite yapmak isteyen bayanlar maalesef kaplıcaya alınmadı. Nedeni ise 4 yaşında olan Göktuğ Birinci’nin erkek çocuğu olmasıydı. Aralarında bir erkek olduğu için kadınlar hamamı kısmına alınmadılar ve grup geri çevrildi.

ŞAKA ZANNETTİLER

Bir önceki hafta annesi Şule Hanım ile aynı kaplıcanın hamamına giren Göktuğ bu defa hamama alınmadı. Görevliye aynı çocuğun geçtiğimiz hafta hamama alındığı hatırlatıldı. Bunun üzerine görevli bayan, “O zaman gözden kaçmıştır, kesinlikle belediyenin talimatı doğrultusunda kadın bölümüne erkek almıyoruz” dedi. Önce şaka yapıldığını sanan grup daha sonra yapılan engellemenin şaka olmadığını anladı ve “Çocuğun annesi içeri girsin diğer bayan müşterilerden izin istesin” dedi. Görevli buna da hayır cevabı verince grup kaplıcaya giremeden evlerinin yolunu tuttu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X