5. Paşa Yağlı Güreşleri cumartesi günü yapılacak

14 Eylül 2017 14:46
İzmit Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 5.'si gerçekleştirilecek olan Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri 16 Eylül Cumartesi günü Doğu Kışla Er Meydanı'nda yapılacak

Mehmet Ali PaÅŸa’da bulunan DoÄŸu Kışla Gençlik Parkı karşısında özel olarak hazırlanan alanda gerçekleÅŸtirilecek PaÅŸa Altın Kemer YaÄŸlı GüreÅŸleri'nin bir bakıma Kırkpınar’ın rövanşı olacağı kaydedildi. Her yıl olduÄŸu gibi bu yılda büyük ilgi görmesi beklenen güreÅŸlerle ilgili olarak Ä°zmit Belediye BaÅŸkanı Nevzat DoÄŸan bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına, Ä°zmit belediyesi Meclis Üyesi Cemil Kanpara, Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Güray Oruç, Kırkpınar BaÅŸpehlivanlarından Türkiye Åžampiyonu BaÅŸpehlivan Faruk Akkoyun, Eski Dünya Åžampiyonu Ömer ArslantaÅŸ, eski pehlivanlardan Åžener Sar, Rıdvan Kara, Ä°zmit Belediyesispor GüreÅŸ sporcuları katıldı.

YOÄžUN KATILIM BEKLÄ°YORUZ

Burada açıklamalarda bulunan Ä°zmit Belediye BaÅŸkanı Dr. Nevzat DoÄŸan, “5. Altın Kemer PaÅŸa YaÄŸlı GüreÅŸlerimizi, geçtiÄŸimiz yıllarda olduÄŸu gibi yoÄŸun bir katılımla gerçekleÅŸtirmeyi planlıyoruz. Ata sporumuz yaÄŸlı güreÅŸlerin hem görsel keyfini yaÅŸamak hem gençlerimizin bu geleneksel sporu yapmaları ve yarınlara taşımasını saÄŸlamak gayesindeyiz.

SPORUN VE SPORCUNUN DOSTUYUZ

Ä°zmit Belediyesi olarak sporda birçok alanda faaliyet gösteriyoruz. Kocaeli’nde tek takım olan ve 1. Lig'deki bayan basketbol takımımız, futbol okulumuz, yüzme okulumuz, jimnastik, satranç, bisiklet gibi alanlarda da faaliyetlerimiz sürüyor. Hem gençlerimizi hem halkımızı spora teÅŸvik ediyoruz. Hükümetimiz bir taraftan, biz bir taraftan bu çalışmaları yapıyoruz. Altın Kemer PaÅŸa YaÄŸlı güreÅŸlerinin bizim için ayrı bir anlamı var. Özellikle PaÅŸa bölgemizde olması ve bu bölgeden özellikle çok daha fazla sporcu olması nedeniyle ayrı bir heyecanı var. 

‘HEDEFÄ°MÄ°Z DÜNYA ÅžAMPÄ°YONLUÄžU’

Özellikle GüreÅŸ Takımımızın yöneticilerine de elde ettikleri baÅŸarılar için teÅŸekkür ediyorum. Åžimdi 1. Lig'e çıkma hakkını da elde ettik. Onay gelirse takımımız Kocaeli’mizi, Ä°zmit’imizi 1. Ligde temsil edecek. Evlatlarımızdan Türkiye ve dünya ÅŸampiyonlukları bekliyoruz. Hedefimiz büyük, hedefimiz atalarımızın geldikleri yerler, dünya ÅŸampiyonluklarıdır. Ülkemizin bayrağını göndere çekmek, Ä°stiklal Marşı’nı orada dinletmektir.

TÜM HALKIMIZI BEKLÄ°YORUZ

YaÄŸlı güreÅŸlerimizin de bu anlamda ki çalışmalara destek olmasını diliyoruz. Faruk kardeÅŸimizin hemÅŸehrimiz, biz de yeri ayrıdır. Tüm halkımızı 7’den 77’ye paÅŸa yaÄŸlı güreÅŸlerimize bekliyoruz. Bu sene her tarafı kapalı bir tribünümüz olacak. Her geçen yıl katılım sayısı artıyor. Katılacak tüm güreÅŸçilerimize baÅŸarılar diliyorum. Geleneksel 5. PaÅŸa YaÄŸlı GüreÅŸlerimiz hem ÅŸehrimize hem de Türk sporuna hayırlı olsun” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

KIRKPINAR RÖVANÅžINDA GÜREÅžLER

Kırkpınar BaÅŸpehlivanlarından Türkiye Åžampiyonu BaÅŸpehlivan Faruk Akkoyun, “Belediye BaÅŸkanımız göreve geldikten sonra ata sporuna sahip çıktı. Burada Kırkpınar ayarında, Kırkpınar’ın rövanşı diyebileceÄŸimiz güreÅŸler oluyor. Bu sene çok güzel güreÅŸçiler olacak. Biz de elimizden geleni yapacağız. Altın Kemeri almak ve  Ä°zmit’te kalmasını istiyorum. Ä°zmit Belediye BaÅŸkanımız Dr. Nevzat DoÄŸan’a spora ve sporcuya vermiÅŸ olduÄŸu destekler için teÅŸekkür ediyorum” dedi.

YAZARIN DÄ°ÄžER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X