55. Kütüphane Haftası, etkinliklerle kutlandı

25 Mart 2019 15:05
Kocaeli İl Halk Kütüphane Müdürlüğü’nün, 50. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu ile birlikte hazırladığı, ‘55. Kütüphane Haftası’ düzenlenen açılış programıyla start aldı

İzmit Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve 5 gün sürecek olan 55. Kütüphane Haftası açılış programına; Kocaeli Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Kültür Turizm Müdür Vekili Ercan Yamen, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Adil Üğüten, 50. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Gökhan Dumrul’un da aralarında bulunduğu, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak söz alan okul müdürü Gökhan Dumrul, kütüphane haftasının önemi değinerek kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

“DÜZENLİ OLARAK OKUMALIYIZ”

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Adil Üğüten konuşmasında, “ Bu yıl 55’inci yılını kutlamakta olduğumuz Kütüphane Haftasının ana teması Bakanlığımız Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce, ‘Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Rolü’ olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda lütfen ama lütfen çocuklarımıza okumayı, kitabı ve kütüphaneyi sevmeyi aşılayalım. Bilinçli olmak için bilgili olmalıyız. Bilgili olmak içinse sürekli ve düzenli bir şekilde okumalıyız. Okuyarak kendimizi sürekli geliştiren ve yenileyen fertlerden oluşan bir toplumun geri kalması asla düşünülemez” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

EN ÇOK KİTAP OKUYANLARA HEDİYE

Etkinlikte sıra dışı okurlar belgesi, öğrenciler tarafından hazırlana mini dans gösterisi, slayt eşliğinde kütüphaneleri anlatan video gösterisi, tarihe iz bırakmış kütüphaneciler ve okurların canlandırması, ‘Senin En Sevdiğin Roman Kahramanı Kim’ isimli çalışma ve son olarak, ‘Çocuk Kitaplığında Sabah Tartışması’ isimli oyun, öğrenciler tarafından başarıyla sahnelendi. İl Halk Kütüphanesi’nden en çok kitap okuyarak ödül almayı hak kazanan; Figen Oktay, Medeni Yalçın ve Betük Aka ile öğrenci gurubundan; Sümeyye Betül Tosun, Nazlıhan Bayhan ve Fatma Betül Gür’e Vali Yardımcısı Yıldız tarafından hediyeleri takdim edildi. Ardından kütüphanede açılan kitap sergisi gezildi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X