590 bin TL harcanan tesis, kullanılmadan harabeye döndü!

25 Şubat 2019 17:20
MARKA tarafından 2013 yılında Derince Tahtalı Göleti kıyısına engelli vatandaşlar için yaptırılan “Mutlu Köy Yaşam Merkezi” çürümeye terk edildi. 590 bin TL’ye yaptırılan merkezin göz göre çürümesi vatandaşların tepkisine neden oldu

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından 2013 yılında Derince Tahtalı Göleti kıyısına engelli vatandaşlar için yaptırılan “Mutlu Köy Yaşam Merkezi” çürümeye terk edildi. Proje ortakları arasında Derince Belediyesi, Derince Kaymakamlığı, Derince Milli Eğitim Müdürlüğü, Derince Toplum Sağlığı Merkezi, Kocaeli Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi gibi kurumların bulunduğu “Mutlu Köy Yaşam Merkezi” 590 bin TL’ye ihale edilmişti.

MERKEZ YIKILIYOR

Bu alan işlevsiz kalması sonrası Haziran 2015’te Derince Belediye Meclisinde alınan bir kararla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Büyükşehir’e devredilmesi sonrası da hiçbir şekilde kullanılmayan tesisler çürüdü. Engelliler için oluşturulan havuzların duvarları yıkılmaya başladı. Spor alanlarındaki direkler ve tel örgüler devrildi. Engelli bireyler ve aileleri için sportif, rekreatif ve eğitsel eğitim çalışmaları düzenlemek amacıyla hayata geçirilen prejo hiçbir işe yaramadı.

Ergün DEMİR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X