Aksoy: 7 bin 104 ağaç kesilmekten kurtarıldı

03 Ağustos 2018 15:28
Kocaeli’de Şubat ayında başlatılan Sıfır Atık Projesi’nin başarılı olduğunu belirten Vali Hüseyin Aksoy, “Bu sayede 417 bin 887 kilogram kâğıt toplanarak 7 bin 104 ağaç kesilmekten kurtarıldı” dedi

Türkiye çapında başlatılan “Sıfır Atık Projesi” Kocaeli Valiliği öncülüğünde 19 Şubat itibariyle ilimizde de uygulanmaya başlanmıştı. İlimizde başlatılan projenin tuttuğu ve bu proje sayesinde önemli kazanımlar elde edildiği duyuruldu. Bilindiği üzere “Sıfır Atık Projesi” ile atıkların kaynağında ayrıştırılıp, lisanslı geri kazanım tesislerinde geri kazanımları sağlanarak, ekonomiye önemli katkı sağlandığını ve doğal kaynakların daha verimli kullanılması hedefleniyordu. Sıfır Atık Projesi ile ilgili bilgilendirme yapan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, gelinen noktada önemli kazanımlar elde edildiğini duyurdu.

KONTEYNERLER KONULDU

Projenin valilik başta olmak üzeren tüm kamu kurum ve kuruluşlarında ugulandığının altını çizen Vali Aksoy şunları söyledi: “Sıfır atık projesinin başlatıldığı tarihten bu güne kadar ilimizde, 887 resmi binada sıfır atık uygulaması başlatıldı.  Bu binalara; 5 binalar 124 iç mekân kutusu, 575 adet dış mekân konteynırı konuldu. 28 bin 487 kg metal, 30 bin 039 kg cam, 21 bin 732 kg plastik ve 26 bin 126 kg geri kazanılabilir diğer atıklar toplandı. Ve bu sayede 417 bin 887 kilogram kâğıt toplanarak 7 bin 104 ağaç kesilmekten kurtarıldı.

ATIK CAM, PLASTİK

Atık cam, plastik ve metal toplanması ile % 95 hammadde tasarrufu sağlandı. Pilot uygulama kapsamında ilçelerde bulunan toplu konutlarda sıfır atık uygulaması başlatıldı. Tüm toplu konut sitelerinde ve kamu binalarında da bu proje yaygınlaştırılarak devam ettirildi. İlimizde oluşan farkındalık ve duyarlılıkla geri dönüşüm konusunda çok daha iyi yerlere ulaşılacağını düşünüyorum.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X