Andız: Gün adalete ve haklarımıza sahip çıkma günüdür

29 Ağustos 2018 17:38
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız 30 Ağustos Zafer Bayramının 96. Yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Andız, “Gün, uğrunda büyük bedeller ödediğimiz özgürlüğümüze, bağımsızlığımıza, adalete ve haklarımıza sahip çıkma günüdür" dedi.

"30 Ağustos bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinin tarihe kaydedilişidir" diyen CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız, “96 yıl önce bağımsızlığını dil, din, ırk, mezhep ve inanç farklılığı gözetmeden omuz omuza kazanan Türkiye Cumhuriyeti’nin milli birlik ve beraberliği bugün yine tehdit altındadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün hedef gösterdiği ‘muasır medeniyetler seviyesi ’ne ulaşmak için koyduğu “Yurtta Sulh Cihan’da Sulh” ilkesinin ne kadar doğru ve gerçekçi olduğu, bugün yaşanan acı deneyimlerle bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bugün Ortadoğu’da sınırlar dış müdahalelerle yeniden çizilmek istenmektedir".

ÖZLEM VE MİNNETLE

"Gün, uğrunda büyük bedeller ödediğimiz özgürlüğümüze, bağımsızlığımıza, adalete ve haklarımıza sahip çıkma günüdür" diyerek sözlerine devam eden Andız, “Gün, ayrışma değil birleşme günüdür. Gün, ötekileştirme değil kucaklaşma günüdür. Gün düşmanlık değil, kardeşlik günüdür. 96 yıl önce bağımsızlık savaşını kazanan ve laik, demokratik, sosyal hukuk devletini benimseyen Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran azim ve kararlılık bugün bizlerde de mevcuttur. Bu duygu ve düşüncelerle başta Büyük Zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi özlem ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X