'Barınakların ölüm ve tecrit kamplarından farkı yok!'

28 Kasım 2022 15:27
Konya Büyükşehir Belediyesine ait olan barınaktaki köpeklerin vahşice katledilmesi sonrasında Kocaeli’de bulunan hayvansever dernekleri ve bireysel gönüllüler bir araya gelerek şikayette bulundu

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, bir köpeğin kafasına kürekle vurularak katledilmesi sonrası sosyal medyada tepki çeken görüntüler neticesinde gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. Kocaeli Adliyesi önünde bir araya gelen Kocaeli Hayvanları Koruma Derneği, Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği, Kocaeli Can Dostları Derneği, Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği, Pati Körfez Doğa ve Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği ve bireysel gönüllüler, ortak karar ile Konya Belediyesi ve yetkililer adına suç duyurusunda bulunmalarının ardından adliye önünde basın ile bir araya gelerek açıklamalarda bulunuldu.

SOKAK HAYVANLARI KARŞITLIĞI AŞILANMAKTA

Kocaeli Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Selma Pilatin Pek şunları dile getirdi: “Bugün Konya'da Mamak'ta Adana'da Ümraniye'de ve daha nice barınaklarda yaşanan acının, zulmün kabul edilemeyeceğini, Asla ve asla hiçbir vicdanın, sokakta yaşam mücadelesi veren; bizlerin yardımı ve desteğiyle hayata tutunabilen canlarımızın, sorumsuzların zulmünü kabul etmeyeceğimizi haykırmaya geldik. Yıllardır sorumsuz belediye başkanları ve ekiplerinin hayvanları ayak bağı, kurtulunması gereken yaratıklar olarak görmelerinden, reklam ya da prim yapamayacakları, boşa giden emek ve maliyetler olarak görmelerinden doğan sonuçlarla karşı karşıyayız. Maalesef özellikle son 1 yıldır basın ve medya yoluyla, sokak hayvanları hedef ve suçlu gösteren asılsız, dayanaksız, haksız asparagas haberler yaparak topluma sokak hayvanları karşıtlığı aşılanıyor.

BARINAKLAR ÖLÜM VE TECRİT KAMPLARI

Sokak hayvanlarının bir şekilde ortadan kaldırılması ve sokaklardan uzaklaştırılması sürekli ülke gündeminde tutulmaya çalışılmaktadır. Bu savunmasız ve dilsiz sokak canlarımızın mağduriyeti, insanoğlunun ise terörü şiddeti katliamı ve vahşeti değil midir? Bununla birlikte şaşaalı ve süslü söylemlerle, barınakların sokak hayvanları için sevgi ve bakım eviymiş gibi toplumda bir algı yaratılmaya çalışılmaktaysa da, Konya'da ve diğer illerde yaşanan dehşet verici, vicdanlarda kapanmaz yaralar açan, insanlığımızdan utandıran, vahim olaylar; barınakların ölüm ve tecrit kamplarından hiçbir farkının olmadığını ve artık tüm bunlara bir son verilmesi gerekliliği ve gerçeğini de bir kez daha ortaya koymuştur.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X