Batan geminin ateşi Körfez'e düştü

23 Şubat 2024 14:28
Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında batan yük gemisi personellerinden Murat Çalışkan'ın Körfez Belediyesi personeli Selim Çalışkan'ın kuzeni olduğu öğrenildi

Marmara Denizi’nde İmralı Adası açıklarında batan Batuhan A. isimli gemideki kayıp 4 denizciyi arama çalışmaları sürüyor.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yaptığı açıklamada, "Aramaların 8’inci gününde 660 personelle, havadan ve karadan alan tarama ile denizden arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğünü duyurdu.

Batuhan A’nın 6 kişilik mürettebatından Zeynep Kılınç ve Hüseyin Tutuk’un cansız bedenlerinin geminin enkazında bulunmasının ardından kayıp 4 personel için yürütülen çalışmalarda, dalışların koordinasyonu TCG Akın Gemisi’nden sağlanıyor." ifadelerine yer vermişti.

Batan yük gemisi içinde bulunan personellerden 32 yaşındaki Murat Çalışkan'ın bir ay sonra nişan yapacağı ve bunun hazırlığı içerisinde olduğu bilgisine ulaşıldı.  Çalışkan'ın ailesi günlerdir iyi ya da kötü bir haber gelmesi adına sahilde bekleyişlerini sürdürürken, Murat Çalışkan'ın Körfez Belediyesi personeli Selim Çalışkan'ın kuzeni olduğu öğrenildi. Çamlıtepe Mahallesi'nde ikamet eden Selim Çalışkan, kuzeninin nişanına gitmek için hazırlık yaptıklarını daha sonrasında batan gemide kaybolduklarını duyunca yıkıldıklarını ifade etti. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X